VYRADENE Penne ryžové natural bio 454g Rizopia

 
 
 
Špajza > Cestoviny > VYRADENE Penne ryžové natural bio 454g Rizopia
 

VYRADENE Penne ryžové natural bio 454g Rizopia

Výberové bezlepkové cestoviny penne z hnedej nelúpanej ryže. Obsahujú minerálne látky – vápnik a železo, vitamíny skupiny B a vlákninu.
Kód produktu:6457
EAN kód: 833125001146
Výrobca:Rizopia
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 3,33 € bez DPH
3,99 € s DPH
jednotková cena s DPH /
3.99

Výberové bezlepkové cestoviny penne z hnedej nelúpanej ryže. Obsahujú minerálne látky – vápnik a železo, vitamíny skupiny B a vlákninu.

Výrobca prísne dbá na dodržiavanie náročných požiadaviek na bezlepkové potraviny - v závode sa nespracúvajú výrobky obsahujúce lepok, zamestnanci nenosia do práce potraviny s lepkom, suroviny a konečné výrobky sú pravidelne testované v závodnom laboratóriu a zároveň sú periodicky odosielané na analýzu do profesionálneho laboratória. Preto sú tieto ryžové cestoviny vhodné pre bezlepkovú diétu.

Cestoviny značky RIZOPIA sú veľmi obľúbené na severoamerickom trhu práve preto, že pri správnej príprave chutia výborne a nemusíte ani poznať, že nejde o cestoviny z tvrdej pšenice. Základom prípravy je cestoviny neprevariť a variť len do "al dente", čo znamená, že cestoviny prestaneme variť, keď sú ešte trošičku tvrdšie (teda vo chvíli, keď ochutnáme a povieme si, že za chvíľu budú hotové). Okamžite zlejeme a rýchlo prepláchneme studenou vodou (aby neboli klzké). Podávame na nahriatom tanieri s horúcou omáčkou (kvôli správnej teplote).

Zloženie

Nelúpaná hnedá ryža z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva v bio kvalite.

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia