Cestoviny abeceda - farebné písmenká bio 500g Rapunzel

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Cestoviny abeceda - farebné písmenká bio 500g Rapunzel
 

Cestoviny abeceda - farebné písmenká bio 500g Rapunzel

Celozrnné rôznofarebné cestoviny v tvare písmeniek sú vyrobené zo správne pomletej tvrdej pšenice.
Kód produktu:6431
EAN kód: 4006040008545
Výrobca:Rapunzel
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 2,88 € bez DPH
3,45 € s DPH
jednotková cena s DPH /
3.45

Celozrnné rôznofarebné cestoviny v tvare písmeniek sú vyrobené zo správne pomletej tvrdej pšenice.

Vyrobené tradičným spôsobom, pomalým sušením pri nízkych teplotách do 55°C a preto majú cestoviny prirodzenú charakteristickú chuť a pri varení do al dente aj ideálnu štruktúru.

Majú skvelú, nie príliš „celozrnnú“ chuť a nerozvaria sa.  Sú obľúbeným tvarom cestovín do polievky a to najmä pri malých deťoch.

Tieto farebné cestoviny obsahujú sušenú bio zeleninu (mrkvu, repu, špenát) použitú na ich zafarbenie.

Zloženie

Krupica z tvrdej pšenice durum, prášok z rajčín, červenej repy a špenáty. Všetky suroviny sú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva v bio kvalite.

Krajina pôvodu: Taliansko.

Príprava: Varíme 5 minút v slanej vode alebo polievke (30g písmeniek na 1 porciu).

Uschovajte na tmavom a suchom mieste.

Nutričné hodnoty na 100 g

Energia 1 482 kJ/350 kcal
Bielkoviny 11 g
Sacharidy 70 g z toho cukry 3,8 g
Tuky 1,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Vláknina  4,2 g
Soľ 0,025 g

 

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia