Bezlepková zmes s chia Energy 500g Adveni

 
 
 
Špajza > Múky a krupice > Múčne zmesi > Bezlepková zmes s chia Energy 500g Adveni
 

Bezlepková zmes s chia Energy 500g Adveni

Bezlepková zmes na prípravu chleba. S múkou z chia semienok.
Kód produktu:9956
EAN kód: 8594181850650
Výrobca:Adveni
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 3,11 € bez DPH
3,73 € s DPH
jednotková cena s DPH /
3.73

Bezlepková zmes na prípravu chleba. S múkou z chia semienok.

Pod exotickým označením chia („čia“) sa skrývajú semienka šalvie hispánskej (Salvia hispanica), pestovanej v niektorých oblastiach Strednej a Južnej Ameriky. Pôvodní obyvatelia týchto krajín semienka chia pravidelne konzumovali a vedomosti o ich priaznivých účinkoch si predávali po generácie. Tieto drobné semienka, ako aj múka, ktorá sa z nich získava, majú mimoriadne vysoký podiel plnohodnotných bielkovín a vynikajú vysokým obsahom vlákniny. Navyše predstavujú jedinečný rastlinný zdroj polynenasýtených mastných kyselín, hlavne omega-3 alfa-linolenovej kyseliny, a obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálov, hlavne vápniku (5x väčšie množstvo ako v mlieku), draslíku (2x viac než v banánoch) a železa (3x viac ako v špenáte). Vďaka týmto svojim nutričným vlastnostiam sú ideálnym doplnkom stravy pre športovcov, vegetariánov, vegánov, diabetikov, ženy tehotné a dojčacie, seniorov a jedincov usilujúcich o redukciu váhy. Pretože neobsahujú lepok, ich konzumácia je vhodná aj pre celiatikov. Múka zo semienok šalvie hispánskej tvorí základ nášho bezlepkového ENERGY chleba s chia. Dajte si ho k raňajkám a získate energiu na celý deň!

Zmes je bez lepku, bez mlieka, bez ajec, bez sezamu, bez arašidov, bez sójovej múky, bez sójového lecitínu, bez lupinovej múky, bez farbív a bez aromatických látok.

Balenie obsahuje 500g zmesi na bezlepkový ENERGY chlieb s múkou z chia semienok. K tomu pridáte cca 360 ml vlažnej vody, 5 g sušeného alebo 21 g čerstvého droždia.

Návod k príprave v domácej pekárni: Pred otvorením vrecúško pretrepať, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do misky nalejte cca 350 ml vlažnej vody. Nasypte obsah balenia. Nakoniec do jamky v strede zmesi pridajte droždie. (Poradie krokov zachovajte, aj keď výrobca vašej pekárne uprednostňuje iný postup). Pečte na bezlepkový program, prípadne na iný krátky program 2 až 3 hodiny.

Návod k príprave v klasickej trúbe: Pred otvorením vrecúško pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do ešte suchej zmesi pridajte droždie. Dôkladne premiešajte. Cca 350 ml vlažnej vody nalejte do vhodnej misky a vmiešajte ručne alebo ručným mixérom nastaveným na malú rýchlosť zmes s droždím. Miešajte do hladka na strednej rýchlosti 10 minút. Nechajte vykysnúť v trúbe, ktorú si predhrejete na 35–40 °C, po dobu 20 minút. Potom cesto znovu premiešajte pri malých otáčkach a následne vytvarujte bochník na plech alebo ešte lepšie do formy. Nechajte kysnúť ďalších 60 minút. Pečte v predhriatej trúbe pri 200 °C cca hodinu.

Zloženie

Kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný tapiokový škrob, chia múka (7 %), dextróza, slnečnicový lecitín (emulgátor), prírodné zahusťovadlo guarová guma, mletá rasca, kyselina citrónová (regulátor kyslosti)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia