TOP CENA Špaldová celozrnná múka hladká bio 1kg Biomila
1,97 € s DPH
Špaldová celozrnná hladká bio múka, vynikajúca na pečenie.
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie.
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni zrno pred kontamináciou. V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Vysoký obsah vlákniny podporuje trávenie a črevnú peristaltiku, pričom odporúčaný denný príjem je 10g tejto vlákniny denne. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov, a rôznych iných dobrôt.
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.
Zloženie
Špaldová celozrnná múka hladká*.
* z ekologického poľnohospodárstva = bio kvalita.
Alergény: obsahuje lepok.
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Nutričné hodnoty na 100 g
energia 1 470 kJ / 348 kcal
tuky 3,12 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,45 g
sacharidy 71,39 g z toho cukry 25,60 g
vláknina 9,19 g
bielkoviny 13,15 g
soľ < 0,0025
Krajina pôvodu
Slovensko