Bezlepkové (vegan) šúľance |
Bezlepkové (vegan) šúľance s orechovou posýpkou, preliate javorovým sirupom, s dávkou mandľového masla, kúskami horkej čokolády, karamelovými kokosovými chipsami a ovocím pripravené v spolupráci s @gromovci_v_kuchyni Tieto šúľance si jednoducho pripravíte iba z 3 ingrediencií:
Ak nepotrebujete robiť bezlepkovú verziu, tak kľudne použite múku pšeničnú či špaldovú. Na posypanie a dozdobenie:
POSTUP:Zemiaky aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Po dovarení vodu zlejeme a necháme ich vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame, alebo rozmixujeme aj s trochou soli.Pridáme múku (zmiešame si zvlášť v miske obe múky dokopy) a vypracujeme cesto, s ktorým sa dá pracovať. Môže jemne lepiť, stačí ak si pri šúľaní vždy podsypeme dosku trochou múky. Na doske z cesta odtŕhame kúsky a vytvarujeme šúľky hrubé asi ako palec. Tie potom nakrájame na kúsky a z kúskov v rukách urobíme šúľance. Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu s trochou soli. Do vriacej vody hádžeme pripravené šúľance a varíme, kým nevyplávajú ba povrch, cca 5 minút. Po vytiahnutí do misky ich jemne potrieme kokosovým olejom. Na panvici roztopíme rastlinné maslo a po častiach šúľance narýchlo opražíme. Podávame obsypané orechmi, makom, alebo bezlepkovou strúhankou zmiešanou s kokosovým cukrom. Na tanieri polejeme javorovým sirupom, dozdobíme lyžičkou roztopeného mandľového masla a posypeme kúskami čokolády a karamelovými kokosovými chipsami. Môžme ešte dozdobiť čerstvým, mrazeným, alebo lyofilizovaným ovocím. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, prihláste sa na odoberanie nášho newslettera. O novinkách na našom blogu budete vedieť ako prví. Nezabudnite nás sledovať aj na Facebooku, Instagrame alebo nás na sociálnych sieťach označte hashtagom #ŽIBIO.
|