Úvod > Zdravé koláče a zákusky > Datlovo malinová torta bez lepku
 

Datlovo malinová torta bez lepku

Pripravte si chutnú a zdravú tortu bez lepku od našej Lenky.

Potrebujeme:

  • 200g ďatlová pasta + 30ml vody 
  • 150g masla
  • 150g mletých lieskovcov 
  • 75g mletých mandlí 
  • 3 vajcia 
  • 3 PL karob 
  • 1,5 kl sódy bikarbóny
  • 1PL jablčného octu

Krém:

  • 250g mascarpone
  • 200g malín (čerstvé /mrazené)
  • 1kl vanilka bourbon
  • 1PL med

Postup

Ďatlovú pastu, maslo a vodu vyšľaháte spolu do jemného krému. Pridáte jablčný ocot, vajcia po jednom a mixujete. V miske si zmiešajte suché ingrediencie a pridajte do ďatlového krému. Formu (23cm) vymastite maslom a vysteľte papierom na pečenie. Cesto do nej vylejte a dajte piecť na 40min, 180st. Kým sa upečie korpus, pripravte si krém. Maliny rozpučíte vidličkou, pridáte med a zmiešate spolu s mascarpone do jemného krému. Korpus po upečení necháte vychladnúť, následne ho rozdelíte na dve časti. Spodnú potrite krémom, dajte vrchnú časť a tú taktiež potrite zvýšným krémom. Ozdobte hoblinkami z čokolády a čerstvými malinami.

 

Dobrú chuť!

 
 
 
Na tortu potrebujeme:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia