Hraška jemná 250g Ceria
2,39 € s DPH
Hraška na zahusťovanie, jemná. Bezlepkový český výrobok.
Hraška umožňuje zdravé zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov. Nie je potrebné pripravovať zápražku, stačí Hrašku zmiešať s vodou a 20 povariť podobne ako zápražku.
Pokrmy pripravené z Hrašky majú lahodnú chuť, krémovo hladkosť a vysokú výživovú hodnotu. Svojou chuťou uspokoja aj náročných stravníkov. Jedlá z Hrašky sú výnimočné svojou vyššou stráviteľnosťou.
Hraška je skvelým spojivom v cestách, fašírkach a preto umožňuje vynechanie vajec. Slúži na prípravu základu nátierok, dresingov, majonéz a bešamelových omáčok na zapekanie zeleniny.
Rozmiešanie Hrašky na zahusťovanie len s vodou slúži tiež na prípravu cestíčka pre obaľovanie nielen klasických rezňov, ale aj zeleniny či syru.
Hraška je unikátny český výrobok, v ktorom sa stretla lahodná chuť a výborné výživové vlastnosti. Neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Hraška má nízky glykemický index.
Zloženie
Hrach70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), prír. fermentovaná sójová omáčka (sója, pšenica bez lepku, soľ, maltodextrin), soľ (40%), zmes korenia.
Návod na prípravu:
Pri použití hrašky nie je nutné pripravovať zápražku. Hrašku stačí zmiešať s vodou a 20 minút povariť.
Polievky- polievkovú lyžicu HRAŠKY ( cca 30 g) nasypeme do1,5 l vlažnej polievky, zamiešame a 20 min. povaríme.
Omáčky- dve polievkové lyžice HRAŠKY(cca 50g) použijeme na zahustenie 600 ml omáčky. HRAŠKU rozmiešame vo vode a 20 min. povaríme.
Po prevarení 20 min. je hraška lahodná a dobre stráviteľná, nemá horkastú chuť po hrachu.
Nutričné hodnoty na100 g:
Energia 1423kJ/337 kcal
Tuky 3,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny1,1 g
Slacharidy 54 g z toho cukry 1,8 g
Vláknina 9,4 g
Bielkoviny 17 g
Soľ 0,82 g
Drasík 1390 mg
Horčík 66,1 mg
Železo 3,6 mg
Zinok 2,9 mg
Skladujte v suchu.
Výrobca:
Česká republika