Hraška vanilka 250g Ceria
2,39 € s DPH
Hrachová zmes ochutená prírodnou vanilkou. Unikátny český výrobok z čisto prírodných surovín. Neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá.
Zlepšuje súdržnosť cesta a uľahčuje jeho spracovanie. Vďaka týmto vlastnostiam Hraška vanilka umožňuje zníženie alebo úplné vynechanie vajec v ceste, najmä pri použití celozrnnej alebo bezlepkovej múky. Dávkovanie: 1 vajce = cca 20g Hrašky vanilka (1 polievková lyžica) + 40ml vody.
Túto Hrašku môžeme použiť do koláčov a múčnikov z kysnutého cesta a cesta kypreného práškom do pečiva.
Zloženie
Hrach žltý 70%, zmes obilnín (kukurice, pšeno, ryža), prírodná vanilka 0,5%, zmes korenia.
Skladovanie:
Skladujte na suchom mieste.
Návod na prípravu:
Jahodová torta - Cheesecake
Príprava korpusu: Rozdrvíme 150 g sušienok, zmiešame s 70 g masla a spracujeme na cesto. Cesto rukou vytačíme do vymazanej tortovej formy priemer 26 cm a dáme na 10 min. zapiecť do trúby na 160°C.
Príprava krému a dohotovenie: Dôkladne premiešame 150 g HRAŠKY Vanilka s 1500 ml mlieka a 50 g oleja. Za stáleho miešania privedieme do varu, potom oheň stíšime a zvoľna varíme 20 min. pod pokrievkou. Pred koncom varu pridáme 150 g cukru a vanilkový extrakt. Dobre vyšľaháme a krátko povaríme. HRAŠKA je dobre prevarená, keď má lahodnú chuť a nie je citíť po hrachu. Ešte horúci krém vylejeme na upečený korpus zo sušienok. Dobre vychladíme. Pred podávaním ozdobíme čestými jahodami.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 1452kJ/343 kcal
Tuky 3,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 53,5 g z toho cukry 1,7 g
Vláknina 8,1 g
Bielkoviny 18 g
Soľ 0,1 g
Horčík 98 mg
Železo 3,4 mg
Zinok 2,9 mg
Výrobca:
Česká republika