Vyradené Ružová soľ 100g Soso Factory
10,80 € s DPH
Použitie:
Soľ je vhodná do koktailov, mäsa, rýb, carpacia, ryže či cestovín.
Zloženie:
soľ fleur de sel, ibištek, čierne a ružové korenie, údená paprika, cibuľa
Čierne korenie je plodom subtropickej rastliny, z ktorej sa ešte nevyzreté plody trhajú a sušia na slnku. Obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu, vodu, vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, meď, selén, mangán, sodík, omega 3, omega 6 kyseliny, vitamíny, A, B, C, E, K, luteín, betakarotén a kyselinu listovú.
Cibuľa má antibakteriálne, antibiotické a antialergické účinky, posilňuje imunitu, znižuje vysoký krvný tlak, znižuje cholesterol. Obsahuje bielkoviny, antioxidanty, sacharidy, vlákninu, selén, železo, vápnik, fosfor, draslík, vitamín B, C, sodík a zinok.
Ružové korenie nie je príbuzným čierneho korenia. Je nositeľom ružových bobulovitých plodov, ktoré majú nasladlú chuť podobnú borievke. Má jemnú, nie príliš intenzívnu chuť.
Údená paprika je charakteristická mierne sladkastou dymovou chuťou a arómou. Zrelé červené papriky sa pred mletím údia v dyme z dubového dreva.
Ibištek obsahuje veľa vitamínov (hlavne vitamín C), minerálov a solí. Znižuje hladinu krvného cholesterolu, osviežuje, odstraňuje únavu a zlepšuje náladu, stimuluje pamäť, znižuje horúčku.
Soli Soso Fleur de sel v tvare vajíčka (Soso Egg)
Prémiová soľ fleur de sel sa získava z oblasti prírodného parku San Pedro na juhu Španielska. Soľ je kombinovaná s najlepšími bylinkami a korením. Väčšina korenín a byliniek pochádza z biologického hospodárstva. Táto soľ je úplne prírodná, bez akýchkoľvek prísad, a preto je bohatá na cenné minerálne látky a stopové prvky. Je označovaná za kráľovnú všetkých solí alebo aj za kaviár medzi soľami. Získava sa odparovaním morskej vody v plytkých nádržiach. Pri jej získavaní je dôležitý čerstvý vietor, slnečné lúče a malé množstvo zrážok.