Cícer bio 500g Bionebio
3,79 € s DPH
Vďaka svojim významným terapeutickým vlastnostiam je cícer potravinou vhodnou pre ľudí žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Dodáva telu mnoho energie a je zdrojom najdôležitejších živín. Pomáha znižovať cholesterol, predchádzať zápche a posilňovať nervovú sústavu.
Cícer sa odporúča najmä tým, čo trpia stresom a depresiou. Táto strukovina je ideálna pre tehotné ženy, pretože je bohatá na kyselinu listovú, ktorá chráni plod pred vrodenými vadami nervovej sústavy. Vláknina v cíceri prirodzeným spôsobom stimuluje peristaltiku čriev a posúva stolicu dolnou časťou tráviaceho traktu.
Návod na prípravu
Najbežnejší spôsob cíceru je varením. Varený cícer sa môže použiť do polievok a ako príloha, dá sa aj kombinovať s ryžou. Cícerová múka je veľmi rozšírená v Indii, kde sa z nej napríklad vyrába falafel.
Zloženie
Cícer z ekologického poľnohospodárstva
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
- Energia 1525kJ/364kcal
- Bielkoviny 19,3g
- Sacharidy 60,6g
- tuky 6,0g
- vláknina 17,4g
- sodík 0,024g
Skladovanie:
Skladuje pri teplote do 20°C a relatívnej vlhkosti vzduch najviac 70%.
Krajina pôvodu
Taliansko.