Mungo fazuľa bio 500g Bionebio
4,49 € s DPH
Bio fazuľa mungo, na varenie ale tiež ideálna na klíčenie.
Táto malá zelená fazuľa je veľmi obľúbená v čínskej aj indickej kuchyni.
Varenú mango fazuľu používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou či mäsom a ako základ vegetariánskych fašírok.
Fazuľa mungo je najznámejšia vo svojej druhej podobe – ako klíčky. Ide o najčastejšie používané klíčky na svete. Podľa toho, ako dlho necháme mungo klíčiť, získame buď krátke klíčky na maškrtenie a do šalátov, alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce krátko osmažené v ázijských pokrmoch.
Príprava
Fazuľu mungo nemusíme namáčať. 3 hrnčeky vody privedieme do varu, pridáme 1 hrnček fazule a varíme na miernom ohni cca 40 minút do mäkka.
Zloženie
Fazuľa mungo bio
Skladovanie
Skladujte v suchu.
Nutričné hodnoty na 100 g
energia 1281 kJ / 304 kcal
tuky 1,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
sacharidy 42 g z toho cukry 3,1 g
vláknina 17 g
bielkoviny 23 g
soľ 0,02 g
Krajina pôvodu
mimo EU/ Čína