Datľový cukor bio 250g Rapunzel
4,65 € s DPH
Bio datľové sladilo, nazývané aj „datľový cukor“, je vyrobené z čerstvých tuniských datlí, vypestovaných v rámci fair trade projektu Hand in Hand.
Datle sa najprv prehrejú horúcou parou, čo urýchli cukornatenie a zabezpečí rovnomernú konzistenciu. Potom sa datle usušia a namelú na jemný prášok – datľový „cukor“.
Datľový cukor používame na pečenie aj na sladenie rôznych pokrmov – napríklad dezertov, ochutených jogurtov, müsli zmesí, palaciniek a kaší, ale aj do orientálnych jedál a ajurvédskych raňajok.
Datľovým sladidlom môžeme úplne nahradiť cukor v pekárskych receptoch, ale musíme počítať s jeho nižšou sladivosťou.
Datlový „cukor“ nie je vhodný na sladenie nápojov, pretože sa vo vode nerozúšťa úplne (obsahuje totiž nerozpustnú vlákninu).
Krajina pôvodu: Nemecko (datle: Tunisko). Skladujte v chlade a suchu.
Zloženie
Sušené mleté datle v bio kvalite z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 1399 kJ / 330 kcal
Tuky 0,60 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,10 g
Sacharidy 74,20 g z toho cukry 72,6 g
Vláknina 9,90 g
Bielkoviny 2,10 g
Soľ < 0,1 g