Zavárané ovocie
Dostali ste chuť na nejaké ovocie, no nemáte ho práve po ruke, alebo nie je aktuálne jeho sezóna? Nemusíte hneď zúfať, že vaše chute nebudú naplnené. Riešenie sa ponúka vo forme zaváraného ovocia. Šťavnaté ovocie si tak môžete vychutnať kedykoľvek, aj počas zimy.
Zavárané ovocie, keď to čerstvé nie je k dispozícii
S odchodom leta a príchodom chladnejšieho počasia sa nám na našich stoloch vyskytuje čoraz menej čerstvého ovocia a zeleniny. Tie sú významným zdrojom vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov, ktoré naše telo potrebuje. Ovocie samo o sebe pôsobí na naše telo veľmi priaznivo. Svojou výživnou hodnotou nám posilňuje imunitu a preventívne pôsobí proti vzniku rôznych ochorení. Naše telo si zaslúži kvalitné zdroje výživných látok, nemali by sme preto zanedbávať ich pravidelný prísun.
Ovocie môžete nájsť a následne aj konzumovať v jeho rôznych formách. Či už je to čerstvé, sušené, alebo mrazené ovocie. Každé z nich má svoje výhody a benefity pre naše telo a v konečno dôsledku aj zdravie. Výhodou zaváraného ovocia je jeho dostupnosť aj mimo sezóny. Zavárané ovocie v bio kvalite zabezpečuje to, že sa vyhnete akýmkoľvek konzervantom. Nenájdete v nich ani žiadne umelo pridané arómy, máte istotu, že konzumujete a cítite len čisto prírodnú arómu ovocia. Rovnako nehrozia žiadne farbivá či rôzne sladiace sirupy.
Zavárané ovocie môžu byť aj olivy
V našom eshope nájdete aj zavárané olivy. Práve tieto plodiny sú veľmi výživnou potravinou obsahujúcou množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú nevyhnutné pre posilnenie imunity. Keďže v našich zemepisných šírkach sa olivy nepestujú, v prevažnej väčšine si ich môžeme dopriať len v zaváranej forme. Môžeme si teda ich príjem zabezpečiť v ktoromkoľvek ročnom období.
Nášmu organizmu olivy dodávajú poriadnu dávku živín a preventívne pôsobia proti vzniku srdcovo-cievnych ochorení. Čo sa týka vitamínov, sú bohaté na vitamín A či vitamín B. Z minerálnych látok si svoje zastúpenie držia sodík, vápnik, zinok, draslík či železo. Olivy sú tiež bohaté na esenciálne aminokyseliny.
Olivy sú veľmi prospešné a pozitívne pôsobia na trávenie. Obsah vlákniny v olivách pomáha k správnej činnosti tráviacemu traktu. Okrem toho sú veľmi dobre stráviteľnou potravinou. Môžete ich bez výčitiek konzumovať aj v prípade, že aktuálne držíte diétu, alebo sa snažíte o redukciu hmotnosti. Sto gramov olív obsahuje približne 150 kalórií. Olivy sú navyše významným zdrojom zdravých tukov, prevažne tých nenasýtených.
V našom eshope nájdete tak zelené ako aj čierne olivy. Napríklad zrelé bio olivy v slanom náleve s citrónovou šťavou sú zrelé a veľmi chutné talianske olivy, ktoré sú spracované podľa tradičnej receptúry toskánskej eko farmy. Vyznačujú sa bio kvalitou a pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Nájdete u nás aj olivy v panenskom oleji, ktoré sú ručne zbierané a následne niekoľko mesiacov fermentujú a potom sú naložené do nefiltrovaného extra panenského olivového oleja. Práve vďaka tradičnému spôsobu ich výroby je z olív odstránená horkosť, a to bez použitia lúhu a prifarbovania. Môžete si tak pochutnať na pravej gréckej chuti v bio a raw kvalite.