Kamut zrno 500g bio Country Life
4,55 € s DPH
Kamut je prapôvodný druh pšenice, ktorý neprešiel procesom hybridizácie alebo genetických úprav. Jeho pestovanie nebolo dotknuté modernými poľnohospodárskymi postupmi a tak si zachoval svoje pôvodné vlastnosti.
Kamut predstavuje výbornú alternatívu ku všetkým pekárenským výrobkom, pri ktorých príprave sa používa bežná pšenica. Oproti pšenici vynikajú zrná kamutu dvojnásobnou veľkosťou a vyšším obsahom živín. Kamut má mimoriadne vysoký obsah selénu, nenasýtených mastných kyselín, zinku a horčíku.
Pestovanie tejto obilniny je proti zneužitiu a možnému kríženiu s bežnou pšenicou chránené registrovanou značkou Kamut®.
Príprava
Zrná kamutu môžete variť v tlakovom (alebo pomalom) hrnci, pomlieť na čerstvú múku a používať na prípravu prvotriedneho chleba, pečiva a nekvasených placiek (zmiešaním s vodou a rýchlym opečením z oboch strán na panvici s nepriľnavým povrchom). Uvarené zrno (do rozpuku) môžeme konzumovať priamo alebo ho využiť na výrobu nátierok, fašírok a pod.
Zloženie
Kamut (druh pšenice)*
* z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%
Nutričné hodnoty na 100 g:
energia: 1411 kJ/337 kcal
Bielkoviny: 14,2 g
Sacharidy: 70,4 g (z tohocukry 8,19 g)
Tuky: 2,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,19 g)
Vláknina: 9,1 g
Sodík 0,006 g
Horčík 134 mg
Zinok 3,9 mg
Selén 69mikrogramov.
Vyrobené v Českej Republike