Čerstvé bio ovocie
Jablká Gala 2. tr. bio Rakúsko
Banány NEW fairtrade bio Peru
Kiwi kus bio Taliansko
Avokádo Hass kus bio Španielsko
Citróny bio Grécko
Grapefruit červený Star Ruby bio Španielsko
Mandarínky klementínky Nova bio Grécko
Pomaranče červené Sanguinello bio Taliansko
Jablká Golden Delicious bio Rakúsko
Datle Medjoul bio Izrael
Hrušky bio Taliansko
Čučoriedky bio 125g Argentína
Mladý kokosový orech orezaný Thai young Nam Hom 1ks Wild&Coco
Objednávky ovocia a zeleniny
Ovocie a zelenina nám chodí každý pondelok a štvrtok. Uzávierka zeleninových objednávok na štvrtok je v utorok do 16:00 a uzávierka objednávok na pondelok je v piatok do 16:00. Ak si nestihnete spraviť objednávku do daného termínu, negarantujeme Vám dostupnosť objednaného tovaru, urobíme však všetko pre to, aby sme Vašu objednávku vybavili. V ponuke je to, čo nájdete na tejto stránke. V prípade iných druhov ovocia a zeleniny nás, prosím, kontaktujte.
Čerstvé bio ovocie
Ovocie je vo všeobecnosti považované za veľmi dobrý zdroj vitamínov a minerálnych látok. Zohráva významnú úlohu pri prevencii nedostatku vitamínu C a vitamínu A. Ľudia, ktorých ovocie je bežnou súčasťou jedálnička, majú vo všeobecnosti znížené riziko vzniku chronických ochorení.
Ovocie je dôležitým zdrojom mnohých živín, vrátane draslíka, vlákniny vitamínu C a kyseliny listovej. Napríklad, práve kyselina listová môže dopomôcť k znižovaniu hladiny homocysteínu, ktorého zvýšená hladina môže byť rizikovým faktorom pre vznik ischemickej choroby srdca. Kyselina listová pomáha telu vytvárať červené krvinky a zároveň je jej príjem veľmi potrebný u žien v plodnom veku a v prvom trimestri tehotenstva. Draslík obsiahnutý v ovocí môže znížiť riziko srdcových ochorení či mŕtvice a zároveň znižuje riziko vzniku obličkových kameňov. Zabraňuje tiež úbytku kostnej hmoty s pribúdajúcim vekom.
Je dokázané, že ak pravidelne konzumujeme čerstvé bio ovocie, môžeme tak znížiť riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb či cukrovky druhého typu. Stravovací plán či jedálniček, ktorý obsahuje vyvážené zastúpenie čerstvého ovocia nás dokonca môže chrániť aj pred niektorými druhmi rakoviny. Vďaka fytochemikáliám, ktoré čerstvé ovocie obsahuje, si dokážeme udržať optimálne zdravie. Denne sa odporúča skonzumovať jednu až dve a pol šálky čerstvého ovocia. Denný príjem sa odvíja od množstva kalórií, ktoré potrebujete za deň prijať.
Vzhľadom na to, že čerstvé ovocie je významným zdrojom vlákniny, jeho konzumácia prispieva aj k zlepšeniu fungovania tráviaceho traktu. Ovocné plody sú dôležitou súčasťou jedálnička aj pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť, pretože dodávajú telu dostatočné množstvo energie a takmer všetky živiny, ktoré telo potrebuje a neobsahujú nepotrebné tuky. Okrem toho, čerstvé bio ovocie vďaka obsahu vitamínov a minerálnych látok pomáha podporovať rast a zlepšenie kvality vlasov či nechtov.
Ako nám môže čerstvé bio ovocie pomôcť?
Ľudské telo je veľmi zložitý systém a neustále v ňom prebiehajú stovky komplikovaných reakcií. Na to, aby fungovalo bezproblémovo je potrebné zabezpečiť mu dostatočné množstvo živín. Čerstvé ovocie, respektíve jeho konzumácia zabezpečí to, že sa tieto látky do tela dostanú prirodzeným spôsobom. Rušný život, ktorý v poslednej dobe vedieme, je na príčine toho, že naše stravovacie návyky sa zmenili, strava obsahuje čoraz viac konzervačných látok a potraviny sú ochudobnené o živiny, ktoré potrebujeme. Čerstvé ovocie v bio kvalite podporuje imunitný systém, čím vás udržuje v zdraví, navyše, konzumácia čerstvých potravín pomáha udržiavať emocionálnu pohodu. Výskumy ukázali, že dobrá nálada môže viesť k väčšej preferencii zdravých potravín.
Čerstvé ovocie ako zdroj energie
Keď budete jesť čerstvé ovocie, vaša dodávka energie sa bude vo veľmi krátkom čase zvyšovať. To je ďalšia z východ konzumácie čerstvého ovocia, ktorá je využívaná v rámci našich časových možností. Ak sme pracovne vyťažení či máme veľa povinností a nestíhame si dopriať normálne jedlo, riešením môže byť práve aj čerstvé ovocie. Dodá telu potrebnú energiu na fungovanie a zaženie hlad. Je to zároveň aj dôvod, pre ktorý aj športovci často jedia čerstvé ovocie pred, v priebehu, alebo po cvičení. Zároveň tiež jedálničky tehotných žien takmer vždy obsahujú nejaký druh ovocia.
V dnešnej uponáhľanej dobe by sme nemali zabúdať na seba a svoje zdravie. Mali by sme svojmu telu dopriať všetky živiny, ktoré potrebuje. Tým, že si denne doprajeme porciu čerstvého ovocia, sme o krôčik bližšie k tomu, aby sme sa cítili fit. Naše telo sa nám za to postupom času poďakuje.