Anellini bezlepkové cestoviny do polievky 250g Schär

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Anellini bezlepkové cestoviny do polievky 250g Schär
 

Anellini bezlepkové cestoviny do polievky 250g Schär

Cestoviny do polievky (kolieska). Neobsahujú lepok a sú vhodné pre celiatikov.
Kód produktu:6436
EAN kód: 8008698004074
Výrobca:Schär
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 1,99 € bez DPH
2,39 € s DPH
jednotková cena s DPH /
2.39

Zloženie:

Kukuričná múka, ryžová múka, prosová múka 20%, emulgátor mono-a dygliceridy msatných kyselín.
Môže obsahovať stopy sóje. Bez laktózy (laktóza 0,007 g/ 100 g)

Neobsahuje lepok, pšenicu, mlieko, vajcia, sóju.

Priemerné nutričné hodnoty v 100g

  • Bielkoviny 9,0 g g
  • Sacharidy 73,7 g g
  • z toho cukry 0,4 g g
  • Tuky 2,5 g g
  • z toho nasýtené 0,9 g g
  • Vláknina 2,2 g
  • Sodík 0,1 g
  • kJ 1497
  • kcal 353.

Skladovanie:

Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

Výrobca:

Taliansko

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia