Ryžové rezance 400g vlasové Mama

 
 
 
Úvod > Cestoviny > Ryžové rezance 400g vlasové Mama
 

Cestoviny

Ryžové rezance 400g vlasové Mama

Tenké ryžové rezance. Cestoviny vyrobené z ryže. Sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu. Ideálne do polievky.
Kód produktu:9174
EAN kód: 8851876200214
Výrobca:Mama
Dodacia lehota
Na sklade: 5
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 2,67 € bez DPH
3,20 € s DPH

Tenké ryžové rezance. Cestoviny vyrobené z ryže. Sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu.

Ideálne do polievky.

Zloženie

Ryžová múka 88%, voda 12%.

Nutričná hodnota na 100g:

bielkoviny   6,6 g
sacharidy  82 g
s toho cukry 0 g
tuky  0 g
soľ 0,07 g
Energetická hodnota: 1521kJ/358 kcal

Príprava

Rezance vysypte do vriacej vody a nechajte variť 2 minúty.  Rezance sceďte, prepláchnite studenou vodou, nechajte odkvapkať a odstáť 30 sekúnd. Ryžové rezance môžete pridať do polievky alebo môžete podávať ako prílohu alebo k smaženiu so zeleninou a kúskami mäsa.

Krajina pôvodu

Thajsko

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia