Ryžové rezance 5mm 400g Mama

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Ryžové rezance 5mm 400g Mama
 

Ryžové rezance 5mm 400g Mama

Jemné ryžové rezance. Cestoviny vyrobené z ryže. Sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu. Šírka rezancov 5mm.
Kód produktu:9175
EAN kód: 8851876201372
Výrobca:Mama
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 2,31 € bez DPH
2,77 € s DPH
jednotková cena s DPH /
2.77

Jemné ryžové rezance. Cestoviny vyrobené z ryže. Sú vhodné aj pre bezlepkovú diétu. Šírka rezancov 5mm.

Môžete ich použiť ako cestoviny na prílohy alebo do šalátu.

Zloženie

Ryžová múka 88%, voda 12%.

Príprava

Rezance vysypte do vriacej vody a nechajte variť 2 minúty.  Rezance sceďte, prepláchnite studenou vodou, nechajte odkvapkať a odstáť 30 sekúnd.  Ryžové rezance môžete pridať do polievky alebo môžete podávať ako prílohu alebo k smaženiu so zeleninou a kúskami mäsa.

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia