VYRADENE Ryžové špagety z hnedej ryže natural bio 454g Rizopia

 
 
 
Špajza > Cestoviny > VYRADENE Ryžové špagety z hnedej ryže natural bio 454g Rizopia
 

VYRADENE Ryžové špagety z hnedej ryže natural bio 454g Rizopia

Prémiové kanadské bezlepkové špagety z hnedej nelúpanej ryže. Neobsahujú lepok.
Kód produktu:11632
EAN kód: 833125001115
Výrobca:Rizopia
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 3,38 € bez DPH
4,05 € s DPH
jednotková cena s DPH /
4.05

Prémiové kanadské bezlepkové špagety z hnedej nelúpanej ryže. Neobsahujú lepok.

Tieto špagety sú v bio aj košer kvalite. Vyrábajú sa vo fabrike, ktorá mimoriadne dbá na bezlepkové prostredie, v ktorom sa nespracúva pšenica, ani vajcia, mlieko, orechy či kukurica.

Základom špagiet je nelúpaná hnedá divoká ryža a na rozdiel od cestovín z bielej ryže obsahujú minerálne látky, vitamíny a vlákninu, obsiahnutú v ryžovej šupke a v klíčku. Divoká ryža dodáva cestovinám hnedé zafarbenie a znižuje glykemický index potraviny.

Cestoviny Rizopia sú veľmi obľúbené práve preto, že pri správnej príprave chutia naozaj vynikajúco a ani nespoznáte, že to vlastne nie sú cestoviny z tvrdej pšenice. Základom správnej prípravy je cestoviny neprevariť, ale variť len do „al dente“, čo znamená, že cestoviny prestaneme variť v momente, keď sú ešte trošku tvrdšie.

Sú vynikajúcim zdrojom B vitamínov, draslíka, vlákniny, železa a proteínu.

Dlhá trvanlivosť – viac ako 3 roky.

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia