Špaldová tarhoňa 400g bio Biomila

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Špaldová tarhoňa 400g bio Biomila
 

Špaldová tarhoňa 400g bio Biomila

Bezvaječné špaldové bio cestoviny, sušené.
Kód produktu:6438
EAN kód: 8586009251916
Výrobca:Biomila
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 1,66 € bez DPH
1,99 € s DPH
jednotková cena s DPH /
1.99

Bezvaječné špaldové bio cestoviny, sušené.

Celozrnné špaldové cestoviny sú vyrobené z bio celozrnnej múky vyrobenej z bio špaldovej pšenice, dopestovanej v ekologickom poľnohospodárstve. Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych plodín.

Tarhoňa je výborná ako príloha k mäsu, ale chutí aj v cestovinovom šaláte so zeleninou, či dokonca aj na sladko, napr. s jablkami.

Zloženie

Špaldová celozrnná múka (z ekologického poľnohospodárstva), voda.

Alergény: obsahuje lepok.

Príprava

Za šálku cestovín opražíme na oleji a cibuľke dozlatista, zalejeme max. 1,5 šálky vody (najlepšie vriacej) a necháme zovrieť. Povaríme cca 5-8 minút, kým cestovina nevsiakne všetku vodu. Občas premiešame. Môžeme počas varenia posoliť. Hotové cestoviny už necedíme.
 

Priemerné nutričné hodnoty v 100g

Energetická hodnota1 557 kJ / 367 kcal
Tuky 2,05 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,36 g
Sacharidy 76,48 g z toho cukry 25,00 g
Bielkoviny 12,63 g
Vláknina 3,75 g
Soľ < 0,0025 g

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%

Krajina pôvodu

Slovensko

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia