Špaldové kolienka bio 400g Biomila
1,93 € s DPH
Bezvaječné špaldové celozrnné bio cestoviny - kolienka, sušené.
BIO celozrnné špaldové cestoviny sú známe svojimi výnimočnými kvalitami. Sú zdrojom energie, sacharidov, rastlinných bielkovín a vlákniny, ktorá podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Sú sýtejšie oproti necelozrnným cestovinám. Vyrábajú sa len z bio celozrnnej špaldovej múky a vody.
Sú vhodné ako závarka do polievok, na zapekanie i na prípravu rôznych druhov šalátov.
Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Náš tip: Vyskúšajte Kurací paprikáš so špaldovými kolienkami!
Zloženie
Špaldová celozrnná múka*, voda.
* z ekologického poľnohospodárstva
Alergény: cbsahuje lepok.
Návod na prípravu
100g cestovín vložíme do 1l osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni 5-7 min. Uvarené cestoviny scedíme a po prepláchnutí studenou vodou podávame.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
- Energetická hodnota 1 511 kJ / 361 kcal,
- bielkoviny 10,9g,
- sacharidy 73,53g,
- tuky 2,04g.
- vláknina 3,55g
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu
Slovensko
Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon.
Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú!
Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny?
Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.
Bezlepkové cestoviny
Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!