Špaldové penne 400g bio Biomila

 
 
 
Úvod > Cestoviny > Špaldové penne 400g bio Biomila
 

Cestoviny

Špaldové penne 400g bio Biomila

Bezvaječné špaldové bio cestoviny, sušené. Biopotravina roka 2013.
Kód produktu:6428
EAN kód: 8586009252265
Výrobca:Biomila
Dodacia lehota
Na sklade: 3
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 1,37 € bez DPH
1,64 € s DPH

Bezvaječné špaldové bio cestoviny - penne, sušené. Biopotravina roka 2013!

BIO celozrnné špaldové cestoviny sú známe svojimi výnimočnými kvalitami. Predstavujú zdroj rastlinných bielkovín a vyznačujú sa vysokým obsahom vlákniny.

Vyrábajú sa len z bio celozrnnej špaldovej múky a vody. Sú vhodné ako závarka do polievok, na zapekanie i na prípravu rôznych druhov šalátov.

Špalda je pestovaná v súlade zo zásadamiekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že vaše telo nie je vystavené ďalšou záťažou chemickými látkami.

Zloženie

Špaldová celozrnná múka (z ekologického poľnohospodárstva), voda.

Alergény: obsahuje lepok.

Príprava

100g cestovín  vložíme  do 1l mierne  osolenej vriacej vody a za občasného  miešania varíme na miernom ohni 9 min. Odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou 2-5 min. podľa ďalšieho spôsobu úpravy. Hotové cestoviny scedíme.
 

Priemerné nutričné hodnoty v 100g

energia 1 500 kJ / 355 kcal 
tuky 3,08 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,46 g 
sacharidy 73,27 g  z toho cukry 22,00 g 
vláknina 8,82 g  
bielkoviny 12,96 g 
soľ< 0,0025 g

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.

Krajina pôvodu

Slovensko

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia