Tagliatelle bio 500g Rapunzel
2,49 € s DPH
Tagliatelle - obľúbené talianske bezvaječné cestoviny vyrobené podľa starej tradície z najlepšej talianskej krupice tvrdej pšenice a čistej pramenitej vody. Pomalé a šetrné sušenie pri nízkych teplotách zaručuje typickú chuť a pri varení do al dente ideálnu štruktúru.
Spôsob prípravy
Cestoviny nasypte do vriacej a osolenej vody a varte približne 8 minút.
Zloženie
Mletá tvrdá pšenica durum. 100% z ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné hodnoty na 100 g
- energia 1528 kJ / 360 kcal
- tuky 1,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,4 g
- sacharidy 73 g z toho cukry 2,7 g
- vláknina 3,5 g
- bielkoviny 11 g
- soľ <0,01 g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade.
Krajina pôvodu hlavnej zložky
Taliansko
Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon.
Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú!
Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny?
Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.
Bezlepkové cestoviny
Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!