Tekvicová fritatta s tvarohom, čerstvým tymianom a ementálom |
Na tento recept si musíme síce vyčleniť trošičku viac času, ale naozaj stojí zato. Ementál a tekvica sú ako starí priatelia, ktorí sa stretli po dlhom čase a majú si toho toľko povedať. Skvelá kombinácia, ktorej piatu chuť dodá čerstvá bylinka - Tymian. Ak čakáte početnejšiu návštevu - tento recept je ako stvorený! Naložený ho máte za pár sekúnd a na tanieri vyzerá naozaj lahodne.
Potrebujeme
PostupTekvicu olúpeme a nastrúhame nahrubo. Vo väčšom hrnci opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme nastrúhanú tekvicu a za častého miešania dusíme na miernom ohni tak, aby zmäkla a pustila šťavu. Môžeme máličko podliať vodou alebo zeleninovým vývarom. Je potrebné dávať si pozor, aby sa nám tekvica nepripálila. Ak je tekvica mäkká, môžeme pridať bylinku a necháme pár minút prevoňať. Po pár minútach odstavíme a necháme vychladnúť. Potom bylinku zase vyberieme. Kým nám tekvica chladne, rozprestrieme na menší vymastený plech rozvaľkané lístkové cesto, popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 180 °C na cca. 5 minút. Teraz si môžeme nastrúhať syr, zmiešať s tvarohom, vajíčkami, soľou, korením, pretlačeným cesnakom a tekvicou a poriadne premiešame. Zmes rozprestrieme na predpečené cesto a zapečieme. Nakrájame na časti a podávame so šalátikom.
Tipy a trikyMiesto plechu môžete použiť aj tortovú formu. Po nakrájaní tak dostanete trojuholníkový tvar, ktorým ešte viac očaríte svojich blízkych. |