Úvod > Hlavné jedlá > Tekvicová hokkaido sviečková
 

Tekvicová hokkaido sviečková

Táto omáčka je dôkazom toho, že z tekvice hokkaido sa dá navariť skvelé jedlo naozaj jednoducho!  

Potrebujeme

 

  Varíme pre 6 osôb.

  Príprava 15 minút.
  Varenie cca 30 minút.

 

 

 

 

 

Postup

Najskôr si na masle alebo alsane usmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájanú zeleninu a neošúpanú, vydlabanú a na kocky nakrájanú hokkaido tekvicu. Keď sa suroviny dostatočne uvaria, pridajte 3 lyžice horčice. Celú hmotu dôkladne rozmixujte. Podávajte k tempehu, robi alebo seitanu, napríklad s knedľou.

 

Tipy a triky

Ak máte radi rozmanitosť, môžete na troške roztopeného cukru krátko posmažiť nakrájané bio jablko, s ktorým krásne dozdobíte tanier a dodáte jedlu povestnú 5. chuť. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia