Hokaido polievka s jablkom a závorom |
Tekvica hokkaido je skvelou vegánskou variantou do uponáhľaného života dnešnej doby. Je pripravená raz dva a svojou nutričnou hodnotou nezaostáva za inými odrodami, práve naopak. Voda, vitamíny A, B, C, E, K, vláknina, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, meď, mangán, selén, omega 3 a omega 6 mastné nenasýtené kyseliny, bielkoviny, tuk, sacharidy, betakarotén, kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú. Toto všetko nájdete v tejto kráľovskej plodine. Potrebujeme1x menšia tekvica hokkaido
PrípravaTekvicu dôkladne umyjeme osušíme a so šupkou nakrájame na mesiačiky, dobre okoreníme a osolíme. Dáme piecť spolu s cesnakom do vopred rozohriatej trúby na 180°C. Pečieme cca. 20 minút alebo kým sa nám na tekvici spravia hnedé škvrnky. Následne pridáme do sklovita upraženú cibuľku a zázvor, a upečenú tekvicu spolu s cesnakom krátko posmažíme a zalejeme vodou. Okoreníme, osolíme a povaríme. Kým sa nám všetko varí, môžeme ošúpať jabĺčko, ktoré pridáme do polievky po dovarení. Rozmixujeme dohladka.
Tipy a trikyPolievku môžeme doplniť o pár kvapiek tekvicového oleja, ktorý dodá skvelý efekt, ale aj inú zaujímavú chuť. |