Bezlepková kaša s cirokom a kokosom 300g Adveni
3,40 € s DPH
Bezlepková kaša s cirokom, kokosom a kardamónom. Úplne bez kukuričnej krupice, navyše vyšperkovaná módnym mierne sladkým korením kardamónom, ktorý upokojuje tráviaci trakt a potlačuje zápaly. Kardamón je vhodný aj pre tehotné ženy i dojčiace matky.
Balenie obsahuje cirokovo-kokosovú zmes s kardamónom pre prípravu kaše. Balenie 300g.
Kaša je bez lepku, bez mlieka, bez vajec, bez kukurice, bez farbív, bez aróm a bez konzervantov.
Cirok je prastará obilnina pochádzajúca z južnej časti Sahary, odkiaľ sa postupne rozšírila do Indie, Pakistanu a Egypta. Ako dokladajú historické pramene, okolo 7. storočia sa vyskytovala už aj na Strednom východe, v Severnej Amerike a na juhu Európy. V súčasnej dobe sa jedná o jednu z najrozšírenejších plodín. Cirok, často nazývaný aj „pšenicou celiatikov“, vyniká vysokým obsahom bielkovín (až 11%), vlákniny (až 7%) a zdraviu prospešných nenasýtených mastných kyselín (až 2,4%). Z minerálnych látok sú u ciroku významne zastúpené železo, draslík, horčík a u Stredoeurópanov nedostatkový selén. Z vitamínov je dôležitý najmä vitamín B3, tzv. niacín.
Použitie ciroku je veľmi rozmanité. Slúži ako základ najrôznejších kaší, polievok, teplých aj studených šalátov. Cirok je vhodný pre prípravu bezlepkového chleba, pizze, sladkého a slaného pečiva.
Návod na prípravu
Do teplého (cca 60°C) mlieka alebo vody v tanieriku či miske (cca 200ml) vmiešavajte kašu až kým nedosiahnete požadovanú hustotu (obvykle cca 5 polievkových lyžíc). Ak chcete, kašu si môžete dochutiť podľa vašich zvyklostí – napríklad ovocím, orechmi, semienkami či maslom. Nechajte chvíľu odstáť (cca 2 min.).
Zloženie
Cirok biely (62%), kokosová múka (26%), cukor, kardamón.