DOPREDAJ Ghí prepustené maslo bio 760ml České ghíčko
24,76 € s DPH
Prepustené maslo ghí (ghee) - čistý maslový tuk s chuťou a vôňou masla. Je ideálny na vyprážanie a neprepaľuje sa. Vydrží až rok a nemusí sa skladovať v chladničke. Krásne vonia a chutí.
Ghí maslo môžeme používať všade, kde potrebujeme vôňu a chuť masla, najmä na vyprážanie. Až do teploty cca 240°C sa neprepáli, nevznikajú ťažko stráviteľné tuky, urobí sa chrumkavá kôrka a vyprážané jedlo si môžete vychutnať bez toho, aby vám po ňom bolo ťažko. Môžeme ho použiť pri restovaní zeleniny, ako základ na polievku, omáčku, na zápražku, ale môžeme ním obohatiť hotový pokrom na záver, na zjemnenie. Potrite ním toasty, palacinky či na sucho opečené placky. Použite ho pri pečení zákuskov, buchiet, pečiva.
Toto prepustené maslo vyrobené z českého mlieka sa vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z masla vyparuje voda a na povrchu sa usadzujú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú. Vďaka tomu ghí obsahuje len stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín
Prepustené maslo, známe ako ghí alebo ghee, sa pripravuje pomalým prepúšťaním (rozohrievaním v nádobe vo vodnom kúpeli) masla, kedy sa z neho odstraňuje voda a ostatné prímesi, až nakoniec zostane číry tuk žltej farby, ktorá má vyšší bod prepaľovania (200-250°C) než pôvodné maslo (150-180°C) a omnoho dlhšia trvanlivosť mimo chladničku.
Prepustené maslo sa používa na varenie alebo pečenie a okrem vyššej prepaľovacej teploty získava jemne orieškovú chuť a vôňu.
Zloženie
Maslový tuk BIO 92%.
Skladovanie
Skladujte v tme, pri teplote do 25°C. Prípadná zmena konzistencie výrobku nie je závadná.
Nutričné hotnoty na 100 g
energia 3677 kJ/878,2 kcal
tuky 99,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 70g
sacharidy 0,4 g
bielkoviny 0,1 g
soľ 0,01 g
Výrobca
Česká republika