Karobový sirup 425g Jubilee Foods

 
 
 
Špajza > Sladidlá > Med, sirupy a slady > Karobový sirup 425g Jubilee Foods
 

Karobový sirup 425g Jubilee Foods

Prírodný hladký až zamatový bohatý sirup vyrobený z ručne zbieraných plodov karobu.
Kód produktu:8897
EAN kód: 5350411000195
Výrobca:Jubilee Foods
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Na centrálnom sklade - dostupné do 5 dní
Vaša cena: 7,20 € bez DPH
8,64 € s DPH
jednotková cena s DPH /
8.64

Karobový sirup sa tradične užíva na lepšie trávenie, k náprave žalúdočných problémov a hnačkách.

Veľmi účinne reguluje hladinu cukru v krvi, čo ocenia hlavne ľudia s cukrovkou.

S použitím karobového sirupu si môžete vyrobiť zdravý energetický nápoj ako ho kedysi užívali aj farmári na vidieku.

Do studenej vody rozmiešate lyžičku tohto sirupu.

Karob je bohatý aj na vlákniny, ktoré nám pomáhajú k lepšiemu tráveniu. Má vysoký obsah vápnika a preto je skvelým doplnkom pri liečbe osteoporózy a pri problémoch s jeho deficitom. Dokáže taktiež účinne znížiť hladinu cholesterolu.

Karob alebo "svätojánsky chlieb" je vynikajúcou, chutnou a zdravou alternatívou kakaa a čokolády.

Na rozdiel od čokolády a spomínaného kakaa, obsahuje karob sedemnásťkrát menej tuku a žiadny kofeín.

Je bohatý na vitamíny skupiny B a A, okrem toho vápnika, ktorého je trikrát viacej než v čokoláde. Je rovnako bohatý na horčík a draslík. Nezanedbateľné sú stopové prvky ako železo, mangán, chróm a meď.

Rohovník obyčajný alebo karob je stále zelený strom rastúci v Stredomorí. Tento strom  má až 4000 ročnú históriu a pestuje sa predovšetkým pre svoje jedlé plody. Plodiť začína až po mnohých rokoch, ale potom si jeho plody môžu vychutnávať aj naše deti a vnúčence, pretože rodí aj po 100 rokoch. Smelo ho môžeme nazývať aj generačným stromom.

Karobový sirup sa vyrába zo strukov tohto legendárneho stromu, známeho aj pod názvom Svätojánsky chlieb. Svätojánsky sa mu hovorí preto, že plody karobu vraj  s obľubou jedol Svätý Ján.

Plody karobu se dajú jesť zelené - teda čerstvé, ale aj spracované - hnedé. Je sa len struk bez zrniečok, tie sa ďalej spracúvajú do na výrobu rohovníkovej gumy, ktorá sa v potravinárstve využíva pri výrobe sladkostí ako stabilizátor, emulgátor a zahusťovadlo.

Zloženie

Sirup z karobu (svätojánskeho chleba).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia