Miso pasta jačmenná 390g BIO DANIVAL
13,89 € s DPH
Jačmenná pasta Miso v bio kvalite, vyrobená podľa tradičných receptúr.
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, známa pre svoju charakteristickú sýtu chuť a tmavú farbu. Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni.
Miso pasta Danival sa vyrába v oblasti Gaskonska v juhozápadnom Francúzsku podľa pôvodných receptúr. Miso pasta prináša všetky nutričné hodnoty, ktoré sója ponúka. Obsahuje celý rad minerálov a vitamínov. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov.
Používame ju do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias.
Príprava
Rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo v zeleninovom vývare. Pretože obsahuje živé enzýmy, nemalo by miso prejsť varom a preto ho pridávajte vždy až na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu odstáť.
Zloženie
Sójové bôby*, jačmeň* 40%, nerafinovaná morská soľ z Atlantiku, voda, enzýmy.
Alergény: sója, jačmeň.
* produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva – bio kvalita.
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke a spotrebujte do 6 mesiacov od otvorenia.
Nutričné hodnoty na 100 g
energetická hodnota 630kJ / 151kca
tuky 6,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8 g
sacharidy 10,8 g z toho cukry 5,5 g
vláknina 4,7 g
bielkoviny 9,8 g
soľ 8,3 g
Krajina pôvodu
Francuzsko