Miso Shiro biela ryža 400g Muso
8,35 € s DPH
Miso s jemne sladkou chuťou a jemnou arómou.
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Obsahuje celý rad minerálov a vitamínov.
Miso patrí neodmysliteľne k japonskej kuchyni.
Na rozdiel od bežného misa, na výrobu tohto Shiro misa sa používa o polovicu menej soli a viacej Koji, ktorý pomáha škrobu cukornatieť. Čas pre fermentáciu je tiež omnoho kratší (okolo 2 týždňov) a prispieva k jemne sladkej chuti.
Je vhodné pre vegánov aj vegetariánov.
Môžeme ho používať do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias.
Príprava
Rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom a preto ho pridávajte vždy až na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu odstáť.
Zloženie
Ryža 34%, voda, sójové bôby, morská soľ 6%, sladký zemiakový sirup (zemiakový škrob, jačmenný slad), alkohol 2%, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergény: sója.
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke spotrebujte do 6 mesiacov od otvorenia.
Nutričné hodnoty na 100 g
energetická hodnota 800 kJ/190 kcal
tuky 5,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
sacharidy 22,1 g z toho cukry 18,6 g
vláknina 6,3 g
bielkoviny 10,9 g
soľ 5,4 g
Krajina pôvodu
Japonsko