DOPREDAJ Tekvicová múka 250g Adveni
4,59 € s DPH
Múka z tekvicových semienok sa vyrába mechanicky, bez chemikálií. Za studena sa zo semienok vylisuje olej a zostávajúca sušina sa pomelie na jemnú múku.
Múka z tekvicových semienok má charakteristickú chuť a vôňu. Tekvicovú múku je možné použiť na pečenie chleba, pagáčov, osúchov. Je vhodná nielen na pečenie, ale aj na zahusťovanie. Môžete ju použiť aj do šalátových dressingov, omáčok, polievok či prívarkov.
Tekvicové semienka, z ktorých sa lisovaním vyrába tekvicová múka, sú považované za najlepší prírodný zdroj zinku. Okrem zinku obsahujú aj ďalšie minerálne látky ako napríklad selén, draslík, vápnik, fosfor, mangán, železo, horčík a meď.
Tekvicové semienka sú aj bohatým zdrojom vitamínov A, D, E a vitamínov skupiny B.
Pravidelná konzumácia sa odporúča najmä pri ochorení prostaty, kože a pri ochoreniach žalúdka a čriev a slúži tiež ako prevencia proti zápalom močového mechúra a močových ciest. Uvádza sa, že fytosteroly, rastlinné estrogény obsiahnuté v tekvicových semienkach, bránia rozvoju nádorov a znižujú negatívne účinky xenoestrogénov – umelých hormónov.
Tekvicové semienka obsahujú chemické látky, ktoré pravdepodobne dokážu blokovať rakovinotvorné procesy. Semienka tiež obsahujú aminokyselinu tryptophan, ktorej je vo väčšine potravín nedostatok. Ďalej priaznivo pôsobí na obnovenie vitality, povzbudzuje krvný obeh. Obsahujú látky spomaľujúce starnutie. Napomáhajú tiež stabilizovať hladinu glukózy v krvi, sú preto vhodné aj pre diabetikov. Znižujú cholesterol, vysoký krvný tlak a teda aj riziko infarktu.
Zloženie
100% múka z vylisovaných olejnatých semien tekvice.
Skladovanie
Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%. Chráňte pred teplom.
Nutričné hodnoty na 100 g
energia 1660 kJ / 396 kcal
tuky 15 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,5 g
sacharidy 11 g z toho cukry 3,3 g
vláknina 8,7 g
bielkoviny 50 g
soľ 0g
Krajina pôvodu
Česká republika