Polievka tempehové ragu s pečenou fazuľou a nori |
Táto vegánska polievka je skutočným zdravým potešením pre tých, čo majú radi poriadne plné bruško. Vďaka najkvalitnejšiemu fermentovanému sójovému syru tempeh má polievka krásne údenú chuť a nezmeniteľnú arómu. Pečená fazuľa od bio výrobcu Rapunzel je hotová raz dva, čiže žiadne namáčanie ani dlhé varenie. Vďaka morskej riase by nám polievka nemala spôsobiť plynatosť.Táto dobrota je vhodná skôr do upršaných studených dní. Potrebujeme
PostupNa rozohriatom slnečnicovom oleji si pripravíme cibuľu, na ktorej potom ďalej smažíme tempeh. Tempeh dobre posypeme paprikou a krátko smažíme. Postupne pridávame mrkvu, petržlen, zeler a rajčiny a smažíme ešte pár minút. Následne pridáme fazuľu a zalejeme vodou. Teraz je na rade soľ, korenie, pár guličiek nového korenia a bobkový list. Necháme zovrieť a varíme kým nám zeleninka nezmäkne. Pridáme pretlačený cesnak a povaríme ešte pár minút. Na záver posypeme riasou. Podávať môžeme so špaldovým chlebíkom. |