Kokosovo-banánová raw torta s vanilkou |
Žiaden cukor, žiadna múka, žiadne vajíčko, ani mlieko a napriek tomu sladučká, jemne chrumkavá lahodná kokosovo-banánová tortička. K tomuto receptu nepotrebujeme trúbu ani pekáč, dnes si spravíme nepečenú tortičku pre čoraz populárnejšie vitariánske stravovanie.
PotrebujemeNa korpus
Na plnku
PrípravaAby sa nám lepšie pracovalo, mandle/vlašské orechy, ďatle, kešu namočíme do studenej vody aspoň na jednu hodinu vopred. Ideme na to. Začneme korpusom, mandle a ďatle rozmixujeme v mixéri so sekacím nožom v tvare S. Je lepšie mixovať obe suroviny zvlášť a potom zmiešať, nebudú sa nám až tak lepiť na okraje mixéra. Takto pripravený základ obohatíme o kokosový olej a kakao. Hmota musí byť kompaktná, ak ju stlačíme musí držať tvar. Ak máme cesto sypké, môžeme pridať trošku sirupu z agáve. Teraz môžeme rovnomerne roztlačiť hmotu do kokosovým olejom vymastenej tortovej formy. Prsty, stierka, lyžica, komu ako lepšie. Odložíme do chladničky. Plnku radšej robíme v klasickom mixéri ako na smoothies, docielime tak krémovejšiu konzistenciu, ale ide to aj s S nožom. Banán olúpeme, nalámeme na menšie kusy a vhodíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami určenými na plnku a dôkladne rozmixujeme. Už stačí plnku naniesť na korpus, ozdobiť banánom, kokosom, vanilkou podľa fantázie.
Tipy a trikyAk nám mixér nechce hmotu zobrať, môžeme mu pomôcť napríklad stierkou, prípadne pridať lyžičku kokosového oleja. Plnku na záver rozotrieme stierkou, na ktorú kvapneme kokosový olej, docielime tak dokonale hladký povrch.
|