Úvod > Raw recepty > Kokosovo-banánová raw torta s vanilkou
 

Kokosovo-banánová raw torta s vanilkou

Žiaden cukor, žiadna múka, žiadne vajíčko, ani mlieko a napriek tomu sladučká, jemne chrumkavá lahodná kokosovo-banánová tortička. K tomuto receptu nepotrebujeme trúbu ani pekáč, dnes si spravíme nepečenú tortičku pre čoraz populárnejšie vitariánske stravovanie.

 

Potrebujeme

Na korpus

  • 200g     Mandle bio 200g Bionebio alebo vlašské orechy
  • 50g       Ďatle bez kôstky bio 200g Bionebio
  • 2pl        Olej kokosový bio 200ml Rapunzel
  • 2pl        Nepražené kakao prášok 250g Iswari

Na plnku

  • 150g     Kešu nepražené bio 100g Bionebio
  • 2x         zrelý stredne veľký banán
  • 50g       Kokos strúhaný bio 200g Bionebio
  • 50g       Kokosová múka bio 350g Govinda
  • 4pl        Olej kokosový bio 200ml Rapunzel (rozpustený)
  • 1čl        Bourbon vanilka mletá bio 15g Bionebio
  • 3-4pl     Sirup z agáve bio 350g Country Life

 

Príprava

Aby sa nám lepšie pracovalo, mandle/vlašské orechy, ďatle, kešu namočíme do studenej vody aspoň na jednu hodinu vopred.

Ideme na to. Začneme korpusom, mandle a ďatle rozmixujeme v mixéri so sekacím nožom v tvare S. Je lepšie mixovať obe suroviny zvlášť a potom zmiešať, nebudú sa nám až tak lepiť na okraje mixéra. Takto pripravený základ obohatíme o kokosový olej a kakao. Hmota musí byť kompaktná, ak ju stlačíme musí držať tvar. Ak máme cesto sypké, môžeme pridať trošku sirupu z agáve.

Teraz môžeme rovnomerne roztlačiť hmotu do kokosovým olejom vymastenej tortovej formy. Prsty, stierka, lyžica, komu ako lepšie. Odložíme do chladničky.

Plnku radšej robíme v klasickom mixéri ako na smoothies, docielime tak krémovejšiu konzistenciu, ale ide to aj s S nožom. Banán olúpeme, nalámeme na menšie kusy a vhodíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami určenými na plnku a dôkladne rozmixujeme.

Už stačí plnku naniesť na korpus, ozdobiť banánom, kokosom, vanilkou podľa fantázie.

 

Tipy a triky

Ak nám mixér nechce hmotu zobrať, môžeme mu pomôcť napríklad stierkou, prípadne pridať lyžičku kokosového oleja.

Plnku na záver rozotrieme stierkou, na ktorú kvapneme kokosový olej, docielime tak dokonale hladký povrch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia