Bezlepková galetka s jahodami

 
 
 
Úvod > Recepty bez lepku > Bezlepková galetka s jahodami
 

Bezlepková galetka s jahodami

Galetka - Bez lepku, gluten free, sladká.Osladiť si život a zdravo? Žiaden problém! Vyskúšajte našu fantastickú galetku, na ktorej si konečne môžu pochutiť aj bezlepkáči!

Potrebujeme

 

  Varíme pre 3-5 osôb.

  Príprava cca 15 minút.
  Cesto v chladničke 30 minút.
  Pečieme 30-35 minút.

 

 

 

 

 

Postup

1. Múku zmiešame s cukrom a soľou.
2. Pridáme nastrúhané maslo, vodu a vypracujeme cesto, ktoré na pol hodinu odložíme do chladničky.
3. Medzitým očistíme a na plátky nakrájame jahody, ktoré pridáme do panvice s cukrami a poprášime tapiokovým škrobom. Veľmi krátko povaríme tak, aby sa jahody nerozvarili, ale aby trošku pustili šťavu, ktorú tapiokový škrob zahustí a odstavíme ich z ohňa. Necháme vychladnúť.
4. Z cesta následne rozvaľkáme okrúhly plát, ktorý prenesieme do formy na tart s priemerom 26cm vystlanej papierom na pečenie a popicháme vidličkou.
5. Na cesto vylejeme jahodovú plnku a kraje galetky zahneme. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom - po upečení ostanú krásne chrumkavé.
6. Galetku pečieme pri 180°C 30-35 minút (závisí aj od rúry).

Tipy

*Pre vegan verziu vajce môžeme vynechať a okraje galetky potrieť napríklad rastlinným mliekom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia