Osladiť si život a zdravo? Žiaden problém! Vyskúšajte našu fantastickú galetku, na ktorej si konečne môžu pochutiť aj bezlepkáči!
Potrebujeme
|
Varíme pre 3-5 osôb.
|
|
Príprava cca 15 minút. Cesto v chladničke 30 minút. Pečieme 30-35 minút.
|
Postup
1. Múku zmiešame s cukrom a soľou. 2. Pridáme nastrúhané maslo, vodu a vypracujeme cesto, ktoré na pol hodinu odložíme do chladničky. 3. Medzitým očistíme a na plátky nakrájame jahody, ktoré pridáme do panvice s cukrami a poprášime tapiokovým škrobom. Veľmi krátko povaríme tak, aby sa jahody nerozvarili, ale aby trošku pustili šťavu, ktorú tapiokový škrob zahustí a odstavíme ich z ohňa. Necháme vychladnúť. 4. Z cesta následne rozvaľkáme okrúhly plát, ktorý prenesieme do formy na tart s priemerom 26cm vystlanej papierom na pečenie a popicháme vidličkou. 5. Na cesto vylejeme jahodovú plnku a kraje galetky zahneme. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom - po upečení ostanú krásne chrumkavé. 6. Galetku pečieme pri 180°C 30-35 minút (závisí aj od rúry).
Tipy
*Pre vegan verziu vajce môžeme vynechať a okraje galetky potrieť napríklad rastlinným mliekom.
|