Raw cuketové tagliatelle s paradajkovou omáčkou a kešu |
Raw recept pre každého. Je vhodný aj pre ľudí, ktorí nie sú 100% raw. Nebojte sa pripraviť toto zdravé jedlo aj návšteve, myslím, že určite nič nepokazíte. Potrebujeme
PrípravaCuketu dôkladne umyjeme kefkou pod tečúcou vodou. Zoberieme škrabku na zemiaky a škrabeme dlhé pásy pozdĺž celej cukety. Cuketu postupne otáčame, aby nám ostali približne 1,5cm pásiky pripomínajúce tagliatelle. Stred z cukety, ktorý nám už nejde škrabať si odložíme a použijeme napríklad do smoothies. Paradajky si olúpeme, za studena to ide ťažšie. Ak sú zrelé akurát môžeme si ich nakrájať na mesiačiky a sťahujeme kožu podobne ako keď lúpeme avokádo. Takto olúpané paradajky hodíme do mixéra spolu s cesnakom, polovičkou kešu, lahôdkovým droždím, soľou, čiernym korením a oregánom. Rozmixujeme dohladka. Vyrobenú raw cestovinu spolu s našou raw omáčkou dobre premiešame, naložíme na tanier, pridáme ostatné kešu a polejeme olivovým olejom. |