Úvod > Zdravé recepty > Raw cuketové tagliatelle s paradajkovou omáčkou a kešu
 

Raw cuketové tagliatelle s paradajkovou omáčkou a kešu

Raw recept pre každého. Je vhodný aj pre ľudí, ktorí nie sú 100% raw. Nebojte sa pripraviť toto zdravé jedlo aj návšteve, myslím, že určite nič nepokazíte.

Potrebujeme

  • 3–4 ks stredná cuketa
  • 3ks      stredné paradajky
  • 1x        strúčik cesnaku
  • 50g      Kešu nepražené bio 100g Bionebio
  • 1pl       Lahôdkové droždie vločky 150g Provita (pozor nie je raw môžeme vyenechať)
  • 2pl       Olej olivový krétsky bio 500ml Rrapunzel
  • 1čl       Oregano 18g Sonnentor
  • 1čl       Soľ himalájska 500g Natural Jihlava
  •             Čerstvo mleté čierne korenie

 

 

 

Varíme pre 4 osoby.
  Čas prípravy 30 minút.

 

 

 

 

 

Príprava

Cuketu dôkladne umyjeme kefkou pod tečúcou vodou. Zoberieme škrabku na zemiaky a škrabeme dlhé pásy pozdĺž celej cukety. Cuketu postupne otáčame, aby nám ostali približne 1,5cm pásiky pripomínajúce tagliatelle. Stred z cukety, ktorý nám už nejde škrabať si odložíme a použijeme napríklad do smoothies.

Paradajky si olúpeme, za studena to ide ťažšie. Ak sú zrelé akurát môžeme si ich nakrájať na mesiačiky a sťahujeme kožu podobne ako keď lúpeme avokádo. Takto olúpané paradajky hodíme do mixéra spolu s cesnakom, polovičkou kešu, lahôdkovým droždím, soľou, čiernym korením a oregánom. Rozmixujeme dohladka.

Vyrobenú raw cestovinu spolu s našou raw omáčkou dobre premiešame, naložíme na tanier, pridáme ostatné kešu a polejeme olivovým olejom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia