Seitan
Seitan má svoj pôvod v Japonsku, predstavuje chutnú rastlinnú náhradu mäsa, ktorá sa vyrába z pšeničnej múky, lepku. Táto rastlinná bielkovina sa vyrába procesom pri ktorom sa z pšeničnej múky, rozmiešanej s vodou vyplavuje škrob.
Seitan môžeme použiť všade tam, kde bežne používame mäso. Jeho výhodou je kratšia časová príprava než pri bežnom mäse. Môžeme ho piecť, dusiť, marinovať, dusiť, podľa chuti. Je veľmi dobre stráviteľný a dodá pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Predstavuje skvelý zdroj bielkovín. Obsah bielkovín je až 25g v 100g porcií. Spomedzi vegánskych náhrad mäsa je teda na bielkoviny najbohatšou potravinou. Svojou vlánknitou štruktúrou naozaj pripomína nejaký druh mäsa. Žiaľ nie je vhodný pre celiatikov.
V ponuke si môžete vybrať podľa chuti seiten natural, špeciál alebo špecial so zeleninou.
Robi
Robi predstavuje skvelú rastlinnú náhradu mäsa. Podobne ako seitan je vyrobená na báze obilnín. Je to špeciálne pripravená zmes z pšeničnej bielkoviny, červenej repy, vody a korenia. Pri výrobe nie su použité žiadne konzervanty.
Obsahuje viac ako 20g bielkovín v 100g porcií, minimum tuku a je úplne bez chlesterolu. Má málo kalórií jeho energetická hodnota ja zrovnateľná s kuracím mäsom. Je vhodné pri všetkých diétach a potravinových intoleranciách, okrem bezlepkovej.
V ponuke je robi vo forme plátkov, rezancov ale aj v podobe hotových výrobkov, ako rezne, oválky, karbonátky.
Šmakoun
Je nízkoenergetická potravina, ktorá sa vyrába z vaječného bielku. Šmakoun je naozaj výnimočný produkt, ktorý vzniká tepelnou úpravou čistého vaječného bielku originálnou, patentovou chránenou českou technológiou. Avšak nie je vhodný pre vegánov. Obsahuje až 85% podiel vaječného bielku.
Čistý šmakoun má sam o sebe neutrálnu chuť, preto je skvelý na prípravu sladkých i salných pokrmov. Pridaním ďalších surovín sa získavaju rôzne ine varianty šmakouna.
Je vyhľadávaný najmä pri redukčných diétach a to najmä pre svoj vysoký obsah ľahko stráviteľných bielkovín a naopak nízky obsah kalórií. Obsah bielkovín je až 84g v 100g výrobku. Neobsahuje tuk, cholesterol, lepok, cukor a má nízky glykemický idex. Je vhodný pri najrôznejších diétach a potravinových intoleranciách.
Je vhodný ako na priamu konzumáciu, tak i na prípravu najrôzneších tepelne spracovaných pokrmov. Môžete ho restovať, zapekať, dusiť i variť. Je jemnej konzistencie ktorá sa ďalej ľahko upravuje krájaním, strúhaním, mletím atď.