Hraška vanilka zmes na obaľovanie bezlepková 1kg Ceria
7,49 € s DPH
Hraška je unikátna česká výživná zmes hrachu a bezlepkových obilnín, ktorá neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervatny ani farbivá.
Obsahuje kvalitné bielkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov. Je zdrojom železa, horčíku a zinku.
Diabetici ocenia, že má nízky glykemický index.
Vlastnosti Hrašky umožňujú zníženie alebo úplné vynechanie vajíčok v pokrmoch. V ceste napomáha spojeniu jednotlivých múk a zlepšuje kvalitu cesta, najmä pri použití celozrnnej alebo bezlepkovej múky.
Hraška dodá múčnikom peknú farbu a zlepší ich výživovú hodnotu. S cestom sa bude lepšie pracovať a výsledný pokrm získa na chutnosti a ľahkosti. Nebude sa drobiť a zároveň nestratí svoju krehkosť.
Hraška vanilka je ochutená prírodnou vanilkou a je jemne osladená fruktózou. Fruktóza má o 30% vyššiu sladivosť ako cukor a má nízky glykemický index.
Zloženie
Hrach žltý 70%, zmes obilnín (kukurice, pšeno, ryža), prírodná vanilka 0,5%, zmes korenia.
Skladovanie:
Skladujte na suchom mieste.
Návod na prípravu:
Jahodová torta - Cheesecake
Príprava korpusu: Rozdrvíme 150 g sušienok, zmiešame s 70 g masla a spracujeme na cesto. Cesto rukou vytačíme do vymazanej tortovej formy priemer 26 cm a dáme na 10 min. zapiecť do trúby na 160°C.
Príprava krému a dohotovenie: Dôkladne premiešame 150 g HRAŠKY Vanilka s 1500 ml mlieka a 50 g oleja. Za stáleho miešania privedieme do varu, potom oheň stíšime a zvoľna varíme 20 min. pod pokrievkou. Pred koncom varu pridáme 150 g cukru a vanilkový extrakt. Dobre vyšľaháme a krátko povaríme. HRAŠKA je dobre prevarená, keď má lahodnú chuť a nie je citíť po hrachu. Ešte horúci krém vylejeme na upečený korpus zo sušienok. Dobre vychladíme. Pred podávaním ozdobíme čestými jahodami.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 1452kJ/343 kcal
Tuky 3,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 53,5 g z toho cukry 1,7 g
Vláknina 8,1 g
Bielkoviny 18 g
Soľ 0,1 g
Horčík 98 mg
Železo 3,4 mg
Zinok 2,9 mg
Výrobca:
Česká republika