Recept na domáci špaldovo ražný chlebík s rozmarínom a olivami |
Týmto bio chlebom potešíte celú rodinu. Vďaka bio ražnej múke ma nižší glykemický index čiže keď chlieb pri chudnutí, tak tento. Potrebujeme
Postup pre domácu pekáreňNa začiatok pridáme tekuté suroviny teda vodu a olej. Pokračujeme suchými surovinami v ľubovoľnóm poradí okrem droždia a olív. Droždie pridáme na koniec. Počkáme kým nám pekáreň vyhnetie cesto a na signál pridáme olivy. Program nastavíme na celozrnný program okolo 1000g.
Postup pri pečení v trúbeDo misky vysypeme obe múky, kvasnice a soľ a dobre premiešame. Pokračujeme olejom a teplou vodou. Začína sa telocvik. Miešame, hnetieme minimálne 10 minút, je to kľúčová časť aby bol chlebík pekne nadýchaný. Keď máme cesto elastické, môžeme ho rozvaľkať, pridať olivy, rozmarín a dobre zapracovať. Vytvarujeme bochník, ktorý dáme na olejom vymastený papier na pečenie. Jemne narežeme na 4-8 častí, aby sa nám spravila pekná kôrka. Prikryjeme olivovým olejom potretou fóliou a dáme na teplé miesto na 30minút. V dopredu vyhriatej trúbe na 200°C pečieme chlebík 30 až 35 minút do zlatista.
|