Vyradené Pikantná soľ 100g Soso Factory
8,42 € s DPH
POUŽITIE:
Soľ je vhodná do koktailov, mäsa, rýb, carpacia, ryže či cestovín.
ZLOŽENIE:
Soľ fleur de sel, biele, čierne, nové korenie, paprika, Sichuan korenie
Čierne korenie je plodom subtropickej rastliny, z ktorej sa ešte nevyzreté plody trhajú a sušia na slnku. Obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu, vodu, vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, meď, selén, mangán, sodík, omega 3, omega 6 kyseliny, vitamíny, A, B, C, E, K, luteín, betakarotén a kyselinu listovú.
Biele korenie je tá istá plodina ako čierne korenie, avšak je jemnejšie a voňavejšie. Používa sa rovnako. Biele korenie sú zrelé bobule, zbavené šupky.
Sichuan korenie nie je v skutočnosti korenie, ale červené plody stromu pôvodom z Číny, ktoré sa sušia a ľahko pražia. Má aromatickú, pikantnú chuť a široké využitie v ázijskej kuchyni.
Nové korenie je aromatické a svojimi účinnými látkami pomáha organizmu. Kvitne bielymi kvetmi z ktorých sa potom stane „guľatá malá bobuľa“ v ktorej sa nachádzajú zelené guličky nového korenia. Podporuje krvotvorbu, tvorbu kostného tkaniva, prevencia vzniku osteoporózy a anémie.
Paprika je zdravá v každej forme je zdravá. Červená mletá paprika je asi najpoužívanejšie korenie po čiernom korení. Podporuje imunitu, má antiseptické účinky, ochraňuje bunky a pomáha v prevencii proti rakovine.
SOLI SOSO FLEUR DE SEL V TVARE VAJÍČKA (SOSO EGG)
Prémiová soľ fleur de sel sa získava z oblasti prírodného parku San Pedro na juhu Španielska. Soľ je kombinovaná s najlepšími bylinkami a korením. Väčšina korenín a byliniek pochádza z biologického hospodárstva. Táto soľ je úplne prírodná, bez akýchkoľvek prísad, a preto je bohatá na cenné minerálne látky a stopové prvky. Je označovaná za kráľovnú všetkých solí alebo aj za kaviár medzi soľami. Získava sa odparovaním morskej vody v plytkých nádržiach. Pri jej získavaní je dôležitý čerstvý vietor, slnečné lúče a malé množstvo zrážok.