Brezový cukor práškový 500g Medu

 
 
 
Špajza > Sladidlá > Stévia a brezový cukor > Brezový cukor práškový 500g Medu
 

Brezový cukor práškový 500g Medu

Brezový cukor je prírodné sladidlo známe ako Xylitol, Xylit v práškovej forme. Mimoriadne nízky glykemický index (GI) 7.
Kód produktu:66323
EAN kód: 5999884818069
Výrobca:Medu
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 6,83 € bez DPH
8,20 € s DPH
jednotková cena s DPH /
8.2

Prírodné sladidlo rastlinného pôvodu. Brezový cukor - xylitol sa môže používať namiesto cukru a tak často ako cukor v pomere jedna k jednej.

Xylitol je prirodzené sladidlo, ktoré udržiava nízku a stabilnú hladinu krvného cukru. Svojím mimoriadne nízkym glykemickým indexom (GI) 7 – v porovnaní s cukrom, ktorý má 68 – používanie xylitolu v mnohých potravinách, ktoré bežne obsahujú cukor, pomáha udržať normálnu hladinu glukózy.

Nízky GI xylitolu nielen pomáha udržať úroveň krvného cukru, ale pomáha aj pri prejedaní sa a nadváhe. Xylitol sa v tele absorbuje a metabolizuje pomaly a postupne, pričom zväčšuje pocit nasýtenosti a znižuje riziko prejedania. A pretože má o 40% menej kalórií ako cukor, xylitol pomáha zmenšovať príjem kalórií a uľahčuje znižovanie váhy.

Xylitol – označovaný na výrobkoch ako uhľovodík - sa v potravinách používa od roku 1960 a v USA je schválený ako potravinový doplnok pre diétne výrobky v neobmedzenom množstve. Môže sa bezpečne používať pri cukrovke a hypoglykémii.

Xylitol je prírodné sladidlo, ktoré udržiava nízku a stabilnú hladinu krvného cukru. Pomaly sa vstrebáva a trávi, takže navodzuje pocit sýtosti. Čistý xylitol je biely kryštalický prášok, ktorý vyzerá a chutí ako cukorNeškodí zubom a má o tretinu menej kalórií ako repný cukor, pri rovnakej sladivosti.

Xylitol nie je umelé sladidlo, ale sladký kryštalický uhľovodík, ktorý sa prirodzene vyskytuje v takmer všetkých druhoch zeleniny a ovocia. Priemerný dospelý človek skonzumuje niekoľko sto miligramov xylitolu z ovocia a zeleniny denne. Niektorí možno skonzumujú 1 až 2 gramy, podľa zloženia ich potravy. Priemyselne sa xylitol vyrába z kukuričných klasov a dreva.

Použitie

Xylitol sa môže používať namiesto cukru a tak často ako cukor v pomere jedna k jednej. Pretože xylitol si vyžaduje krátke obdobie, kým si naňho zvykneme, postupne zvyšujte dávky počas troch až šiestich týždňov, pokiaľ ním úplne nahradíte cukor. Používa sa podobne na varenie a pečenie podobne ako bežný prápráškový cukor. Nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta. 

Zloženie

Brezový cukor xylitol.

Nutričné hodnoty na 100 g

Energia 1004kJ/240kcal
Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 100 g z toho cukry 0 g
Polyoly 100 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g

Skladovanie

Skladujte na suochom a chladnom mieste.

Upozornenie

Nadmerná konzumácia môže vyvolať hnačku.

Krajina pôvodu

Fínsko

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia