Brezový cukor (xilit, xylitol) 500g Xukor

 
 
 
Úvod > sladidlá, soľ a koreniny > Stévia a brezový cukor > Brezový cukor (xilit, xylitol) 500g Xukor
 

Stévia a brezový cukor

Brezový cukor (xilit, xylitol) 500g Xukor

Prírodné sladidlo rastlinného pôvodu. Brezový cukor - xylitol sa môže používať namiesto cukru a tak často ako cukor v pomere jedna k jednej.
Kód produktu:141446
EAN kód: 5999884818052
Výrobca:Medu
Dodacia lehota
Na sklade: 3
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 4,80 € bez DPH
5,76 € s DPH

Prírodné sladidlo rastlinného pôvodu. Brezový cukor - xylitol sa môže používať namiesto cukru a tak často ako cukor v pomere jedna k jednej.

Xylitol je prirodzené sladidlo, ktoré udržiava nízku a stabilnú hladinu krvného cukru. Svojím mimoriadne nízkym glykemickým indexom (GI) 7 – v porovnaní s cukrom, ktorý má 68 – používanie xylitolu v mnohých potravinách, ktoré bežne obsahujú cukor, pomáha udržať normálnu hladinu glukózy.

Nízky GI xylitolu nielen pomáha udržať úroveň krvného cukru, ale pomáha aj pri prejedaní sa a nadváhe. Xylitol sa v tele absorbuje a metabolizuje pomaly a postupne, pričom zväčšuje pocit nasýtenosti a znižuje riziko prejedania. A pretože má o 40% menej kalórií ako cukor, xylitol pomáha zmenšovať príjem kalórií a uľahčuje znižovanie váhy.

Xylitol – označovaný na výrobkoch ako uhľovodík - sa v potravinách používa od roku 1960 a v USA je schválený ako potravinový doplnok pre diétne výrobky v neobmedzenom množstve. Môže sa bezpečne používať pri cukrovke a hypoglykémii.

Xylitol je prírodné sladidlo, ktoré udržiava nízku a stabilnú hladinu krvného cukru. Pomaly sa vstrebáva a trávi, takže navodzuje pocit sýtosti. Čistý xylitol je biely kryštalický prášok, ktorý vyzerá a chutí ako cukorNeškodí zubom a má o tretinu menej kalórií ako repný cukor, pri rovnakej sladivosti.

Xylitol nie je umelé sladidlo, ale sladký kryštalický uhľovodík, ktorý sa prirodzene vyskytuje v takmer všetkých druhoch zeleniny a ovocia. Priemerný dospelý človek skonzumuje niekoľko sto miligramov xylitolu z ovocia a zeleniny denne. Niektorí možno skonzumujú 1 až 2 gramy, podľa zloženia ich potravy. Priemyselne sa xylitol vyrába z kukuričných klasov a dreva.

POUŽITIE

Xylitol sa môže používať namiesto cukru a tak často ako cukor v pomere jedna k jednej. Pretože xylitol si vyžaduje krátke obdobie, kým si naňho zvykneme, postupne zvyšujte dávky počas troch až šiestich týždňov, pokiaľ ním úplne nahradíte cukor.

ZLOŽENIE

Brezový cukor xylitol.

Alternatívne názvy

xilitol, xilit, xukor, brezové sladilo, dia cukor 

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia 1004kJ/240kcal

Skladovanie:

Skladujte v suchu. 

Vyrobené vo Fínsku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia