Sucháre
Ak sa vám už zunovalo klasické pečivo a máte chuť na zmenu, môžete si na raňajky namiesto celozrnného chleba dopriať napríklad celozrnný knackebrot či kukuričné plátky. Potešíte svoje chute a stále doprajete svojmu telu dostatok vlákniny. Štandardne nazývané sucháre nemusia byť len tou nudnou potravinou, ktorej konzumáciu si takmer každý vyjaví pri tráviacich problémoch. Práve naopak, takýmito chrumkavými pochúťkami môžete svoj jedálniček spestriť. Sucháre sú dobrou voľbou aj v prípade, že sa chystáte na cesty či na chatu a nebudete mať k dispozícii čerstvé pečivo či chlieb.
Sucháre na každý deň
Nemusíte sa obávať, že sucháre sú potravinou, ktorá vášmu telu nedodá žiadne živiny. Práve naopak, správne zvolený druh môže byť plnohodnotnou náhradou pečiva. Napríklad, ražný knackebrot obsahuje vysoké zastúpenie vlákniny a je skvelou voľbou či už na raňajky alebo desiatu. Na krehkých plátkoch si môžete pochutnať napríklad so šunkou a syrom či nátierkou. Dokonca sa dajú pripraviť aj v sladkej verzii s džemom. Je už len na vašich chuťových pohárikoch, akú formu si zvolíte. Vyrobené sú z celozrnnej ražnej múky. Lahodná chrumkavá pochúťka sa naskytá aj v podobe špaldových krehkých chlebíčkov. Sú o niečo menšie, no na chuti im to neuberá. Sú výbornou voľbou napríklad s kúskom syra či len tak na chrumkanie, keď chcete zahnať hlad. Chlebíčky obsahujú špaldovú múku, ktorá sa vyznačuje oveľa väčšou výživnosťou ako klasická biela. V chlebíčkoch sú aj sezamové semienka, ktoré im dodávajú špecifickejšiu chuť. Ak sa však obzeráte po niečom komplexnejšom, možno vám padnú do oka krehké chlebíky vyrobené zo siedmich druhov celozrnných múk. Vyrobené sú z pšenice, raže, ryže, kukurice, ovsa, pohánky, quinoy a špaldy. Vďaka tomu sa zároveň vyznačujú vysokým obsahom vlákniny.
Bezlepkové sucháre
Samozrejme, myslíme aj na celiatikov. Naša ponuka obsahuje aj sucháre neobsahujúce lepok. Napríklad bezlepkové sucháre Zwieback sú vyrobené z ryžovej múky a chutia skvelo s džemom alebo maslom. Môžete si ich doprať na raňajky či desiatu, alebo na večeru s vašou obľúbenou nátierkou. Ďalšou možnosťou, v prípade bezlepkovej diéty sú aj sucháre v podobe amarantových plátkov. Sú vhodné ako náhrada pečiva pri cestovaní či na chate, alebo kedykoľvek a kdekoľvek, keď nemáte po ruke čerstvé pečivo či chlieb. Skvelo chutia s medom a škoricou. Vyrobené sú z kukurice, amarantu, ryže a žltého hrachu. Zaujímavým produktom zo sekcie suchárov sú krehké ryžovo-žaluďové plátky. Sú vynikajúcim a zdravým doplnkom do vášho každodenného jedálnička. Vyznačujú sa nízkym obsahom kalórií, čo z nich robí výbornú potravinu aj pri redukčných diétach. Plátky sú vyrobené bez akýchkoľvek konzervačných látok či umelých farbív a neobsahujú ani hydrogenované tuky.
Ak by ste okrem suchárov dostali chuť na niečo vyprážané, môžete si vybrať z našej ponuky strúhaniek. Napríklad kukuričná strúhanka, ktorá je ideálnou náhradou bežnej strúhanky, vám dokonale poslúži pri bezlepkovej diéte. Zároveň ju môžete použiť aj ako spojivo pri príprave mäsových či zeleninových ciest. Uplatnenie však nájde aj v cukrárskej výrobe pri príprave rôznych koláčov, štrúdieľ, rolád či krehkých ciest. Na obaľovanie mäsa či rýb je skvelou voľbou bezlepková strúhanka Pan Grati, ktorá je vyrobená z ryžovej múky a taktiež neobsahuje lepok, pšeničný škrob, laktózu, mlieko a ani žiadne konzervačné látky.