Umeboshi slivky 100g Provita
5,55 € s DPH
Umeboshi, japonské „slivky“. Umeslivky sú kôstkovité plody, ktoré rastú v Japonsku na ovocnom strome Ume. V skutočnosti ide skôr o odrodu marhule.
Surové plody sa nedajú konzumovať surové, je potrebná ich úprava. Umeboshi sa po odtrhnutí zo stromy najprv umyjú, potom sa sušia a nakoniec sa nakladajú s čerstvými lístkami rastliny Shzo.
Tieto umeboshi sa dajú konzumovať aj bez úpravy. Je len potrebné odstrániť kôstku. Dajú sa použiť na ochutenie pokrmov, šalátov, dressingov alebo do sushi.
Zloženie
Nakladané ume slivky z Japonska 98% (ume slivky 72,6%, jedlá morská soľ 17%, ume slivkový ocot červený 10,4% [ume slivky 44%, jedlá soľ morská 33%, shiso listy 23% /]), shiso ( shiso listy 56%, jedlá morská soľ 22%, ume slivkový ocot biely 22% [ume slivky 80%, jedlá soľ morská 20%]).
Alergény: môže obsahovať stopy lepku, sóje.
Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade.
Nutričné hodnoty na 100 g
energia 102 kJ / 25 kcal
tuky 0,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 2,7 g z toho cukry <0,5 g
bielkoviny <0,5 g
soľ 14 g
Krajina pôvodu
Japonsko