Španielske vtáčiky

 
 
 
Úvod > Z mäsa > Španielske vtáčiky
 

Španielske vtáčiky

Potrebujeme

600g  hovädzie zadné alebo bravčové stehno
150g  slaniny
2x      na tvrdo uvarené vajíčka
2x      väčšie kyslé uhorky
2        cibule
          horčica 
          soľ
          čierne korenie
          repkový olej

 

Postup

Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na plátky a vyklepeme. Plátky mäsa osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a položíme naň kúsok prerastanej slaniny, štvrtinu uvareného vajíčka, kúsok uhorky a zvinieme. Závitky previažeme niťou alebo upevníme ihlou. Na oleji si speníme cibuľu a opečieme závitky z obidvoch strán. Podlejeme vodou, zakryjeme a pomaly dusíme do mäkka. Udusené závitky vyberieme a odstránime niť. Šťavu prevaríme, dochutíme, ak by bola príliš riedka, môžme zahustiť a zjemniť maslom.

Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia