Život bez lepku - Potraviny z prírody | Bioland.sk

 
 
 
Úvod > Magazín > Život bez lepku
 

Kurkuma. Zlatý zázrak pomáhajúci pri rôznych zdravotných problémoch.

15.01.2017

Kurkuma je korenie pochádzajúce z indickej kuchyne. Je typická žltou farbou a mierne pálivou chuťou. Patrí do čeľade ďumbierových rastlín a je základom Karí korenia. Okrem toho obsahuje vzácne látky, ktoré pomáhajú predchádzať rôznym ochoreniam. Prečítajte si, aké účinky má kurkuma na naše zdravie. Možno vám budú inšpiráciou k zaradeniu tohto korenia do vašej kuchyne.  

 

Maškrtenie bez výčitiek

24.01.2017

Poznáme to všetci. Každého čas od času premohne nepremožiteľné a dostane chuť si zamaškrtiť na čokoláde alebo naopak otvoriť si balíček čipsov večer pri filme. Nie je na tom nič zlé, pokiaľ viete, ako na to.

 

Zdravé vianočné pečenie. Ako na to?

4.12.2016

K sviatkom pokoja a radosti neodmysliteľne patrí dobré jedlo a chutné koláčiky. Málokto im dokáže odolať, a tak si cez sviatky poriadne doprajeme. Medovníky, medvedie labky, šuhajdy či iné sladké dobroty sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Pri tradičnom pečení sa však využívajú suroviny, ktoré vôbec neprospievajú nášmu zdraviu. Nemusíte sa však vianočného pečenia vzdať s obavami, že si tým len škodíte. Stačí pozmeniť niekoľko základných surovín za ich zdravšie alternatívy. Koláčiky ostanú rovnako chutné a budú dokonca aj zdraviu prospešné. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia