Pšenica špaldová bio 500g Biomila
1,65 € s DPH
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou.
Dvojitá pleva zrnko lepšie chráni pred nepriaznivými vplyvmi z prostredia. Celé zrná majú vo výžive ľudí nezanedbateľný význam. Vláknina prítomná v obalových vrstvách špaldového zrna podporuje črevnú peristaltiku, pričom odporúčaný príjem je 10 g tejto vlákniny denne. Špalda predstavuje aj zdroj bielkovín. Je stráviteľnejšia ako ostatné obilniny, vhodná je na prípravu šalátov, na nakličovanie ale aj ako závarka do polievok, či príloha k hlavnému jedlu.
Zloženie
Pšenica špaldová Bio.
Alergény: obsahuje lepok.
Základná príprava
Pred prípravou špaldu na 12 hodín namočíme, potom osolíme, pridáme kvapku olivového oleja a varíme pod pokrievkou bez miešania. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť. Po 30 minútach je zrnko chrumkavé a po 60 min. rozvarené. Špalda je vhodná do polievok, nátierok, šalátov, kaší na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
- energia 1480 kJ (352 kcal),
- 16 g bielkovín,
- 68 g sacharidov,
- 2,5 g tukov,
- 250 mg horčíka (83 % ODD),
- 0,6 mg tiamínu (43% ODD),
- 4,3 mg niacínu (24 % ODD).
ODD = odporúčaná denná dávka.
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 75%.
Krajina pôvodu
Slovenská republika