Bioláda arónia bio 230g Koldokol
4,39 € s DPH
Bio džem z arónie, s vysokým podielom ovocnej zložky (98%). Skutočná chuť ovocia – neprechádza pri výrobe varom. Sladený len jablčným koncentrátom.
Džem vyrobený podľa originálnej českej receptúry s mimoriadne vysokým podielom ovocnej zložky – až 98%. Každý pohár biolády obsahuje 113g ovocia a koncentrovanú šťavu z 950g jabĺk.
Táto bioláda je vyrobená z arónii ľudovo nazývaných tiež temnoplodec alebo čierna jarabina. Toto ovocie má vysoký obsah vitamínov a predovšetkým antioxidantov. Pri meraní antioxidačnej schopnosti – kapacity absorpcie kyslíkových radikálov – vykazuje arónia jednu z najvyšších doteraz zaznamenaných hodnôt. Za tento úspech vďačí hlavne obsahu pigmentov – antokyanov. Surové bobule sú trpké, preto sa nekonzumujú v surovom stave.
Džem je sladený a zahustený jablčným koncentrátom a výťažkami z morských rias.
Bioláda si zachováva sviežu chuť i arómu vďaka tomu, že plody počas spracovania neprechádzajú varom.
Receptúra tohto džemu je navrhnutá tak, aby bol bežne používaný repný cukor nahradený jeho najlepšou alternatívou – cukrom prirodzene obsiahnutým v ovocí. Je dosladený len jablčným koncentrátom, čo je jablčná šťava zahustená 6,5 násobným odparením vody vo vákuu pri teplote 40°-50°C. Pri výrobe sa ovocie a jablčný koncentrát zmiešajú a zahrejú na teplotu 80°C, pridajú sa želírujúce látky (výťažky z morských rias agar a alginát sodný). Nasleduje plnenie do pohárikov a pasterizácia (opäť pri teplote 80°C).
Bioládu si môžete vychutnať na pečive, na palacinkách, v koláčoch či v jogurte.
Zloženie
Arónia 49%*, jablčný koncentrát*, želírujúce látky: agar a alginát sodný (výťažky z morských rias).
* z ekologického poľnohospodárstva – bio kvalita
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 782 kJ/186,8 kcal
Tuky <0,5g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1g
Sacharidy 40g z toho cukry 38,8g
Biekoviny <0,4g
Soľ <0,1g
Skladovanie:
Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 7 dní. Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu:
Česká republika