Jačmenné krúpy bio 500g Probio
1,63 € s DPH
Jačmenné krúpy, bio.
Jačmenné krúpy vznikajú po obrúsení jačmenného zrna. Tradične sa používajú ako závarka do polievok alebo pri príprave zabíjačkových špecialít.
Sú vhodné aj do nákypov a ako príloha.
Príprava
Pred prípravou krúpy prepláchnite, vložte do hrnca so studenou vodou, osoľte, pridajte kvapku oleja a varte pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 50 minútach rozvarené a vhodné do nátierok a nákypov. Po uvarení nechajte 5 minút odstáť.
Zloženie
Jačmenné krúpy bio.
Alergény: obsahuje lepok.
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 1 480 kJ / 350 kcal
tuky 2,80 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,50 g
sacharidy 68,00 g - z toho cukry 0,70 g
vláknina 7,40 g
bielkoviny 9,20 g
soľ 0 g
Výrobca:
Česká republika