Pohánkový bulgur bio 500g Vollkraft

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Pohánkový bulgur bio 500g Vollkraft
 

Pohánkový bulgur bio 500g Vollkraft

Pohánkový bulgur – predvarené vysušené nalámané zrno pohánky. Je ľahko stráviteľný a nenadúva. Je v bio kvalite a je bezlepkový – vhodný pre celiatikov.
Kód produktu:7220
EAN kód: 9003407221215
Výrobca:Vollkraft
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
Vaša cena: 4,33 € bez DPH
5,19 € s DPH
jednotková cena s DPH /
5.19

Pohánkový bulgur – predvarené vysušené nalámané zrno pohánky. Je ľahko stráviteľný a nenadúva. Je v bio kvalite a je bezlepkový – vhodný pre celiatikov.

Bulgur je vhodný najmä ako príloha (napríklad namiesto ryže). Môžete z neho pripravovať aj chutné zeleninové či ovocné šaláty. Pridať ho možno aj do polievok, fašírok či rôznych iných pokrmov. Pokojne z neho pripravte rizoto alebo ho servírujte ako prílohu k mäsu. Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a z vitamínov najmä A-čko. Je tiež bohatým zdrojom vlákniny a má veľmi nízky obsah tuku.

Zloženie

Bulgur pohánkový

Skladovanie

Skladujte v suchu a chlade.

Príprava

Bulgur s 1,5-2 násobným množstvom vody 5minút variť. Hotovo. Môže sa pridávať do polievok, šalátov alebo ako príloha.

Nutričné hodnoty na 100 g

Energia 1453 kJ/347 kcal
Tuky 1,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 70,8 g z toho cukry 1 g
Bielkoviny 8,3 g
Soľ 0 g

Krajina pôvodu

Rakúsko

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia